Hogyan lehet bankszámlát igényelni?

  2017. július 07.

Mindenféle banki tevékenység alapfeltétele a bankszámla megléte. Manapság szinte nélkülözhetetlen a bankszámla, hiszen a munkáltatók erre utalják a fizetést, mindemellett a hitelek folyósítása is bankszámlára érkezik és a szolgáltatók (telefon, villany, stb.) is a számláról történő fizetést részesítik előnyben. Hogyan lehet bankszámlát igényelni? Először is, ki kell választani melyik bank kínálja a legmegfelelőbb szolgáltatást, majd személyesen kell besétálni a bankba és bankszámlát nyitni.  

 

18 éves kor alatt a szülői (vagy törvényes képviselő) hozzájárulás elengedhetetlen, 18 éves kor fölött viszont már önállóan nyithatunk bankszámlát és igényelhetünk hozzá bankkártyát. Személyi igazolványunkat és lakcímkártyánkat mindenképpen vigyük magunkkal, hiszen azonosítás, és leellenőrzött adatok nélkül nem nyithatunk számlát. A szülő/felhatalmazott gyermek jelenléte nélkül is igényelheti a bankszámlát. 14-18 év közötti diákok esetében diákigazolvány, vagy tanulói jogviszonyt igazoló dokumentum bemutatására minden esetben szükség van.

A bankszámla létrejöttével a szerződés alapján a bank nyilvántartásba veszi a számlára érkező összegeket, és teljesíti a kifizetéseket, utalásokat. Egyfajta elektronikus pénztárcaként funkcionál a számla. Érdemes tudni, hogy a bankszámlaszámunk egyéni 3x8 jegyű azonosítóval van ellátva, ezt a számsort kell például megadnunk, ha valaki pénzt szeretne utalni nekünk. 

 

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...