Még alacsonyabbak lehetnek a jövőben a személyi kölcsönök kamatai!

2017-11-29

Az itthoni bankok között az utóbbi években jelentősen megnőtt a harc a hitelfelvevőkért, amely azt is mutatja, hogy a személyi kölcsönök teljes hiteldíjmutatója (THM) is már 8-10% alatt van. Eszerint a személyi kölcsönök már a jelzálog alapú hitelekkel is felveszik a versenyt, sőt, megnőtt az érdeklődés a személyi kölcsönök iránt a lakás tulajdonosok körében is!

 

A lakással rendelkezők a felvett személyi kölcsönt a legtöbb esetben az otthonuk felújítására, korszerűsítésére használják fel, de akad példa bőven arra is, hogy lakásvásárlás esetén a vételár, vagy a fizetendő illeték egy részét, valamint az új bútorok, berendezések, munkálatok költségeit is a felvett összegből finanszírozzák. Így egy kedvező kamatozású személyi kölcsön segítségével már berendezhetik otthonukat, és kényelmesen elkezdhetik életüket az új otthonukban. Jelenleg találkozhatunk olyan személyi kölcsönnel is, aminek a hitelkamata közel 6,5 %, THM-je pedig közel 7%. Érdekes, hogy a hitelpiacon léteznek olyan jelzálogalapú lakáshitelek is, amelyeknek THM-jei magasabbak a személyi kölcsönökénél, ezért érdemes biztosra menni és jól kiválasztani a felvenni kívánt hitelt. Ehhez kalkuláljon oldalunkon és tekintse meg a bankok aktuális ajánlatait!


hirdetés

 

Tovább csökkenhetnek a kamatok!

A bankok közötti kiélezett verseny miatt, várhatóan a jövőben tovább fognak csökkenni a hitelkamatok, melyek nyertesei azok az igénylők lehetnek, akik ugyanezt a felvenni kívánt összeget pár éve még 20-30%-os kamatszint mellett igényelhették volna. Mivel egyre nő a személyi kölcsönök piaca, így egyre több ajánlat közül választhatjuk ki a számunkra legideálisabbat. A személyi kölcsön felvétele előtt érdemes részletesen megismerni az igénylési, és fizetési feltételeket!

A jelzáloghitelekkel szemben a személyi kölcsönök igénylése és feltételei is szabadabbak, az is  előfordulhat, hogy, akár egy napon belül számlánkra kerülhet a felvenni kívánt összeg, ráadásul nincs szükség hosszas adminisztrációra és bonyolult ügyintézésre sem. A jelzálog alapú lakáshitelek esetében fedezetet kell nyújtani, ingatlan értékbecslésére is szükség van, továbbá a hitel folyósításához is több idő kell. Azt viszont érdemes tudni, hogy a jelzálog alapú hitelek a legolcsóbbak, hiszen a járulékos költségek sokkal kisebb részét teszik ki a visszafizetendő hitelnek.