Már csak a hét végéig lehet diákhitelt igényelni!

2017-12-14

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint péntekig, azaz december 15-ig lehet igényelni a diákhitelt. Azok a diákok, akik december 15-ig beadták a diákhitel kérvényüket, már január 15-én megkapják a kért összeget diákhitel típustól függetlenül, amíg, akik december 15-e után adják be kérvényüket, a legkorábban csak március közepén juthatnak a pénzhez.

 

Online igénylés és szerződéskötés

2017 szeptembere óta lehetőség van elektronikus aláírással személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok használata nélkül szerződést kötni. A felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszerének felületén is elérhetőek a kitöltési adatlapok, melyek a Tanulmányi Osztályon, vagy a Diákhitel Központban, vagy egyéb hitelleadási helyein kinyomtatásra és aláírásra kerülnek.

 

Rendelkezik Ügyfélkapus hozzáféréssel?

Ebben az esetben lehetősége nyílik a szerződés elektronikusan történő megkötésére is, így nincs szükség személyes megjelenésre.

 

Rekord alacsony kamat!

A szabad felhasználású Diákhitel1-nél 2,3 %-os kamattal juthatnak hozzá a hallgatók, amíg a Diákhitel2-t, ami kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható önköltséges képzésben részt vevő hallgatók részére igényelhető, 0 %-os kamatot nyújt. A szabad felhasználású Diákhitel1 visszamenőleg is igényelhető, az előző félévre is felveheti a hitelösszeget, ami akár 250.00 Ft is lehet. Ugyanennél a Diákhitel1-nél viszont minimum 15 ezer forint és maximum 50 ezer forint közötti összeg vehető igénybe. Érdemes tudni, hogy a 0%-os kamatú Diákhitel2-t kizárólag az  önköltséges képzésben részt vevő hallgatók képzési díjuk kiegyenlítésére igényelhetik.


Igényelhető külföldi tanulmányra?

Diákhitel abban az esetben jár a külföldön tanuló diákok részére, ha :

  • magyar állampolgár
  • menekültként, vagy letelepedési, bevándorlási engedéllyel rendelkezik

Fontos, hogy tanulmányait EGT (Európai Gazdasági Térség, pl: Németország, Ausztria, Görögország, Horvátország, Franciaország stb.) tagállamban végezze, illetve szükséges, hogy a felsőoktatási intézményben az oklevél megszerzésére olyan képzésben vegyen részt, amely Magyarországon is elismerhető felsőfokú végzettséget ad.

A diákhitel felvételére általános szabályok vonatkoznak abban az esetben, ha egy magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, de külföldön résztanulmányokat folytat.

 


hirdetés