Már csak a hét végéig lehet diákhitelt igényelni!

  2017. december 14.

A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint péntekig, azaz december 15-ig lehet idén igényelni a diákhitelt. Azok a diákok, akik december 15-ig beadták a diákhitel kérvényüket, már január 15-én megkapják a kért összeget diákhitel típustól függetlenül, amíg, akik december 15-e után adják be kérvényüket, a legkorábban csak március közepén juthatnak a pénzhez.

 

Online igénylés és szerződéskötés

2017 szeptembere óta lehetőség van elektronikus aláírással személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok használata nélkül szerződést kötni. A felsőoktatási intézmények elektronikus tanulmányi rendszerének felületén is elérhetőek a kitöltési adatlapok, melyek a Tanulmányi Osztályon, vagy a Diákhitel Központban, vagy egyéb hitelleadási helyein kinyomtatásra és aláírásra kerülnek.

 

Rendelkezik Ügyfélkapus hozzáféréssel?

Ebben az esetben lehetősége nyílik a szerződés elektronikusan történő megkötésére is, így nincs szükség személyes megjelenésre.

 

Rekord alacsony kamat!

A szabad felhasználású Diákhitel1-hez 2,3%-os kamattal juthatnak hozzá a hallgatók. A Diákhitel2-t, ami kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók igényelhetik, 0%-os kamattal. A szabad felhasználású Diákhitel1 visszamenőleg is igényelhető, az előző félévre is fel lehet venni a hitelösszeget, ami akár 250 ezer forint is lehet. 


hirdetés


Külföldi tanulmányra is igényelhető a Diákhitel?

Diákhitel abban az esetben jár a külföldön tanuló diákok részére, ha :

  • magyar állampolgár
  • menekültként, vagy letelepedési, bevándorlási engedéllyel rendelkezik

Fontos, hogy tanulmányait EGT (Európai Gazdasági Térség, pl: Németország, Ausztria, Görögország, Horvátország, Franciaország stb.) tagállamban végezze, illetve szükséges, hogy a felsőoktatási intézményben az oklevél megszerzésére olyan képzésben vegyen részt, amely Magyarországon is elismerhető felsőfokú végzettséget ad.

A diákhitel felvételére általános szabályok vonatkoznak abban az esetben, ha egy magyarországi felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, de külföldön résztanulmányokat folytat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...