Sok diáknak lehet segítségére az idei tanévben is a Diákhitel!

  2017. augusztus 29.

Nemsokára kezdetét veszi az új tanév a főiskolákon, egyetemeken, ami sok szülőnek igencsak tetemes kiadást jelent. Sok szülőnek okoz gondot a tanulmányok finanszírozása, és akkor még a lakhatásról, illetve egyéb kiadásokról nem is beszéltünk. A diákhitel jelentős anyagi terhet vehet le a szülők válláról, sok diáknak lehet segítségére az idei tanévben is a Diákhitel.

 

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyerekének, ezért is támogatják továbbtanulásukat, még ha nehezen is engedhetik meg maguknak. A diákhitelre sokan, mint jövőjükbe való befektetésként tekintenek. Vagyis ha a diákhitel segítségével jobb iskolát tudnak elvégezni, a jövőben jobban fizető álláshoz juthatnak.

Ami vonzóvá teszi a Diákhitelt, hogy nagyon könnyű igényelni, nem kell hozzá sem igazolt jövedelem, sem kezes, sem fedezet. Illetve július 1-től az amúgy is alacsony kamatai tovább csökkentek.


hirdetés

 

Sok diáknak lehet segítségére az idei tanévben is a Diákhitel

A Diákhitelnek két fajtája létezik, a Diákhitel 1, ami egy szabad felhasználású hitelforma, illetve a Diákhitel 2, ami pedig egy kötött felhasználású hitelforma. Nézzük, milyen paraméterekkel rendelkeznek ezek a hitelek!

Diákhitel 1:

  • az a személy veheti fel, aki a 40. életévét még nem töltötte be
  • bármire felhasználható
  • a felvehető összeg 15-50 ezer forint körül szóródik havonta, de bizonyos esetben a felső határ kitolódhat 60 ezer forintra
  • a hitel kamata jelenlegi értéke 2,3%

Diákhitel 2:

  • az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók igényelhetik
  • a hallgató csak a képzés költségeit fedezheti
  • a képzés költségénél nem lehet magasabb a felvehető hitel összege
  • a hitel kamata az állami kamattámogatással 2% (a nélkül 3,45%)

 

2017. szeptemberétől újabb változások történtek a Diákhitelben!

 

A Diákhitel visszafizetése a hallgatói jogviszony megszűnése után, de legkésőbb a 40.életév betöltését követően történik. A törlesztőrészlet nagyságát jövedelemarányosan állapítják meg. Ne felejtse el, hogy a Diákhitel is ugyanolyan hitel, mint bármely más hitel, ugyanúgy kötelezettségekkel jár.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...