Lakáshitel külföldi jövedelemmel

  2019. december 05.

Sok magyar keresi a kenyerét külföldön. A többség csak dolgozni jár a határ túloldalára, így a lakóhelyük továbbra is Magyarországon van. Számukra fontos kérdés, hogy külföldi jövedelemmel hogyan lehet lakáshitelhez jutni, illetve milyen családtámogatást vehetnek igénybe azok, akik más országban dolgoznak. Nem lehetetlen külföldi jövedelemmel lakáshitelhez jutni, de az tény, hogy nehezebb, mint hazai jövedelemmel. Hogyan igényelhet lakáshitelt külföldi jövedelemmel? Mutatjuk!

 

A külföldi munka legnagyobb előnye, hogy lényegesen magasabb az elérhető jövedelem, mint hazánkban. Akár 600-900 ezer forintnak megfelelő eurót is megkereshet a kint dolgozó. Az ilyen magas jövedelem lehetővé teszi, a nagyobb megtakarításokat is, ám egy lakás megvásárlásához így is szükség lehet hitelre.

Az egyes pénzintézetek különbözőképpen kezelik a külföldi jövedelmet. A legtöbb bank például kizárólag munkavállalói jövedelmet fogad el. Amely hitelintézetek elfogadják a vállalkozói jövedelmet egyedileg bírálják el. Vagyis, hiába van kint valakinek jól menő vállalkozása, az ebből származó jövedelem nem feltétlenül hitelképes. Amennyiben például olyan családi vállalkozásról van szó, ahol a férj a tulajdonos, a feleség pedig bejelentett alkalmazott, akkor a feleség jövedelme nehezen hitelezhető.

Vannak olyan hitelt nyújtó intézmények, amelyek a minimális jövedelem mértékét is meghatározzák, így ha annál kevesebb a munkabére azonnal elutasításra számíthat. Külföldi jövedelem esetén a gyenge forint jól jöhet, hiszen emiatt az elmúlt hónapokban jócskán felértékelődött az euróban szerzett jövedelem forintban számolva.


hirdetés

 

Az elvárt minimális munkaviszony hossza is eltérő lehet bankonként. Egyes hitelintézeteknek elég 3 hónap folyamatos munkaviszony, máshol pedig legalább 6-9 hónapot kell tudni leigazolni. Fontos az is, hogy sok pénzintézet kizárólag határozatlan munkaviszonyt fogad el, vannak azonban kivételek, amelyek bizonyos feltételekkel a határozott munkaviszonyra is hiteleznek. Ilyen feltétel lehet például, hogy már legalább 3 hónapja fennálljon a határozott munkaviszony, illetve még legalább 12 hónap legyen hátra belőle. Könnyebb a helyzet, ha már legalább egyszer meghosszabbították a szerződést.

Az sem mindegy, hogy melyik országban vállal munkát, ugyanis van olyan hitelintézet, amelyik kizárólag az ausztriai jövedelmet fogadja el, de a többség azért az EU-s országokban dolgozóknak is hitelez, de olyan is akad, ahol egyáltalán nincs megkötés az országot illetően.

 

A lakáshitelek összehasonlítására kiváló megoldás a Hitelmax lakáshitel kalkulátora, ha nincs ideje végigjárnia a bankokat. Amellett, hogy egy reális összképet kap a lakáshitel ajánlatokról, rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankhoz kell bemennie. A kalkulátor használata nagyon gyors, egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Be kell írnia a kért adatokat, majd ez alapján a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legszimpatikusabbat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...