Lakáshitel felvételének kizáró okai

  2021. április 13.

Mivel egy lakáshitellel hosszú évekre elkötelezi magát, fontos, hogy megtalálja a legkedvezőbb hitelkonstrukciót. Egy lakáshitel felvétele nem egyszerű, számos banki feltételnek meg kell felelni. Ez érthető is, hiszen egy lakáshitel esetében elég nagy összegről van szó, a banknak is szüksége van arra, hogy bebiztosítsa magát. Sajnos előfordulhatnak olyan esetek is, mikor még adóstárs bevonásával sem kaphat lakáshitelt az igénylő. Nézzük meg, mik lehetnek a lakáshitel felvételének kizáró okai! Ha ezek közül akár egy feltétellel is rendelkezik, nagy valószínűséggel sehol nem juthat lakáshitelhez.

 

Lakáshitel felvételének kizáró okai:

  • A hiteligénylő még nem töltötte be a 18. életévét.
  • A hiteligénylő nem rendelkezik magyar lakcímkártyával.
  • A hiteligénylő a KHR rendszer negatív adóslistáján szerepel.
  • A hitelt igénylő személy meglévő hiteleinek törlesztése jelentősen terheli a jövedelmet, az új lakáshitel felvétele nélkül is.
  • Az adós jelenlegi hiteleinek törlesztése problémás.
  • A hiteligénylőnek csak GYES, GYED, családi pótlék, segély típusú jövedelmi vannak.
  • A hiteligénylő jelenlegi munkaviszonya még nincs 3 hónapos az aktuális munkahelyén.
  • A lakáshitel fedezetéül felajánlott ingatlan értéke nem éri el a 2,5 millió Ft-ot sem.

 

A fent említett feltételeken túl, még előfordulhatnak olyan kritériumok a bankokban, amelyek kizárják a lakáshitel felvételét. Minden hitelintézetnek van az egységes követelményeken felül, egy saját belső szabályrendszere. Ezért érdemes több pénzintézet lakáshitel ajánlatát is megnézni. 


hirdetés

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...