Lakása korszerűsítésével, sok pénzt spórolhat meg!

  2021. április 19.

Egyre többen figyelnek oda környezetükre, és állnak ki amellet, hogy ne pazaroljuk feleslegesen az energiákat. Lekapcsolják a villanyt, ha kimennek a szobából; energiatakarékos izzókat vásárolnak; letekerik a fűtést, ha elmennek otthonról; nem folyatják feleslegesen a vizet, stb. Az energia ésszerű és hatékony felhasználása nem csak ezeken a dolgokon múlik, ennél többet is tehet. Az áram és a gáz ára egyre csak nő, többek között ezért is fontos a környezettudatos gondolkodás. Illetve az sem egy utolsó szempont, hogy miért fizetne többet azért, ami kevesebbe is kerülhet. Lakása korszerűsítésével is, sok pénzt spórolhat meg!

 

A havi kiadások jelentős részét a rezsi teszi ki, főleg télen a fűtés miatt. Ha egy régebbi lakásban lakik, akár a felhasznált energia fele is kárba veszhet. Például a régi, rosszul záródó nyílászárók nem szigetelnek úgy, mint egy újabb változat, így akár kétszer annyi energiát is elhasználhat fűtésre, amit bizony pénztárcája is megérez.

Ezért szokták általában ezekben az ingatlanokban a nyílászárók cseréjével kezdeni a felújítást, mert az viszonylag kisebb költségvetésű, és sok pénzt spórolhatnak vele. Azonban, ha van rá elég fedezet, érdemes egyéb korszerűsítést is elvégezni.

Motiváló lehet, ha úgy gondol a korszerűsítésre, mint egy hosszú távú befektetési lehetőségre. Amennyi pénzt megspórol például a rezsiköltségén, azt félreteheti, és megvalósíthatja belőle egy régen vágyott tervét.

 

Ha nem áll rendelkezésére a megfelelő nagyságú tőke, akkor se essen kétségbe, mert van rá többféle megoldás is. Amennyiben előre tudja, hogy néhány év múlva esedékes lesz egy felújítás, nyithat egy lakástakarék-pénztár számlát. Az itt megtakarított összeget kizárólag lakáscélra használhatja fel.

A Lakásfelújítási támogatást is igénybe veheti. Ezt akkor éri meg felvenni, ha nagyobb volumenű felújítást tervez. Ha esetleg erre nem jogosult, egy jelzálog alapú szabad felhasználású hitelből is elvégezheti a felújítást.

Amennyiben kisebb összegre van szüksége, és esetleg nem tud fedezetet felajánlani a bank számára, egy személyi kölcsön is segíthet.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...