Külföldön élő, és dolgozó magyar állampolgár igényelhet-e lakáshitelt?

  2017. április 27.

Jelenleg több százezer magyar dolgozik a határon túl, sokan a határ menti településekről járnak naponta a szomszédos országokba dolgozni. Nagy kérdés, hogy külföldön élő, és dolgozó magyar állampolgár igényelhet-e lakáshitelt? A Magyarországon lévő bankok többsége a külföldön dolgozó magyaroktól csak olyan bankszámlára érkező jövedelmet fogad el, ami határozatlan idejű munkaviszonyból származik, tehát határozott munkaviszonnyal rendelkezőknek és próbaidő alatt lévőknek nem ad hitelt.  A magyarországi hitelfelvétel egyik alapvető feltétele az állandó magyarországi lakcím, vagy tartózkodási hely, ennek hiányában nem tudják a bankok elfogadni a hitelkérelmet. A külföldön szerzett jövedelmek közül elsősorban az Európai Unió tagállamaiban szerzett jövedelmet preferálják, illetve az  is meghatározó, hogy milyen jövedelmező tevékenységet folytat a hiteligénylő, és, hogy bankszámla kivonattal alátámasztható-e rendszeres jövedelme. 

 

Magyarországon dolgozó külföldi állampolgárok is vehetnek fel lakáshitelt? 

Igen, Ők is igényelhetnek lakáshitelt, hiszen ha külföldiként Magyarországon dolgozik, és itt is adózik, rendelkezik magyarországi lakcímmel/tartózkodási hellyel, akkor minden akadály nélkül igényelhet hitelt a bankoktól. Némely bank ragaszkodik viszont a magyarországi bankszámlára érkező jövedelemhez, és a külföldi állapolgároknak is meg kell felelniük a banki elvárásoknak. 


hirdetés

 

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...