Külföldi vagy hazai bankba tegyük megtakarításunkat?

  2021. március 22.

Sokakban merül fel a kérdés, hogy külföldi vagy hazai bankba tegyük megtakarításunkat. Egyre többen vélekednek úgy, hogy inkább külföldön helyeznék el pénzüket. Úgy gondolják, hogy külföldön sokkal nagyobb biztonságban lesz vagyonuk, és esetleg a kamatok is jobbak, mint itthon. Több szomszédos ország fel is van készülve a magyar ügyfelekre, számos magyar nyelvű prospektussal, internetes oldallal, várja az érdeklődőket.

 

Külföldi vagy hazai bankba tegyük megtakarításunkat?

  • Az egyik és egyben a legnagyobb buktató lehet, ha külföldi bankba helyezi el pénzét az az árfolyamkülönbség. A pénz oda-vissza váltása során jelentős anyagi kár érheti.
  • Hátrányt jelenthet a személyes ügyek intézésekor, hogy külföldre kell utazni.
  • Előfordulhat, hogy a külföldi banknál vezetett számla költségesebb, mint az itthoni.
  • Az ügyintézés során sem mindegy, hogy egy budapesti számot kell hívni, vagy egy külföldit. Az ügyintézővel magyarul lehet-e beszélni vagy pedig idegen nyelven, főleg, ha az ember pénzügyeiről van szó.
  • Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a külföldi pénzintézetek nagy része csak lekötési lehetőségeket kínál a magyaroknak, hiteleket nem.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...