Jó tanácsok külföldi online vásárláshoz!

  2019. december 02.

Ha egy drágább árut szeretne megvásárolni, érdemes utánajárni a termék jellemzőinek és reális vételárának. Ezt könnyen megteheti az internet segítségével. Nem csak információt gyűjthet az interneten, hanem online vásárlásra is lehetősége nyílik, akár külföldi webáruházból is. Általában így jóval olcsóbban hozzájuthat a kiszemelt áruhoz. Rohamosan közelednek az ünnepek. Most már mindenki igyekszik beszerezni szeretteinek az ajándékokat. Ha webáruházakból szerzi be a karácsonyi meglepetéseket lehet, hogy már elkésett? Lehet, hogy már késő külföldi webshopból ajándékot rendelni? Ha online áruházból rendel, mindenképpen nézze meg a kiszállítási időt, mert egy külföldi webáruházból hosszabb idő alatt érhet ide a megrendelt áru, mint egy hazaiból. Ráadásul a hazai posta leterheltségétől is függhet, hogy időben megkapja-e megrendelését. Az ünnepek közeledtével, a megsokszorozódott rendelés miatt, még hosszabb lehet a kiszállítási idő. Íme még néhány jó tanács külföldi online vásárláshoz!

 

Az internet segítségével részletes leírást találhat a kiszemelt áruról, esetleg több teszt eredményét is megnézheti, illetve a többi vevő tapasztalatát, véleményét is elolvashatja. Egy online rendelés alapvetően olcsóbb lehet, mintha egy hagyományos üzletben vásárolna. Egy külföldi rendelésnél az adott ország árszínvonalán számtalan termék elérhetővé válik. Az elérhető árelőny függ attól, hogy hol adná le rendelését és, hogy mit vásárolna.


hirdetés

 

Amennyiben hitelből szeretné lebonyolítani a külföldi online vásárlást, rossz hírünk van, mert sajnos áruhitelt nem tud igényelni. Viszont egy szabad felhasználású személyi kölcsönből finanszírozhatja a vásárlást. Személyi kölcsön igényléséhez használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Egyszerűen kiválaszthatja azt a hitelintézetet, amely a legkedvezőbb hitelt kínálja Önnek. A pénzintézet kiválasztása után, a bank munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot, így időpont egyeztetésre is van lehetősége, amivel rengeteg időt spórolhat, mert nem kell a bankban végigvárnia a hosszú sort.

 

Egy külföldi rendelésnél az eladónak fizetendő ár becsapós lehet. Elképzelhető, hogy a vásárlás után még ÁFA-t és vámot is fizetni kell. A Magyar Posta oldalán megtalálja a külföldi rendelés adóvonzatait. Fontos tudni, hogy az Európai Unión belülről érkező áruk mentesülnek ezen adófizetési kötelezettség alól. Ebből a szempontból nem az számít, hogy az eladó cég hova van bejegyezve. Egy kínai kereskedőtől is tud adófizetési kötelezettség nélkül vásárolni. A feltétel csak annyi, hogy az áru valamilyen Európai Uniós tagállam raktárából érkezzen.

Általában egy online vásárlás kockázatosabbnak tűnik, mint egy hagyományos, hiszen a pénz átadásával nem kapjuk meg egyből az árucikket. Vannak olyan fizetési szolgáltatások, mint például a PayPal, amelyek védik mindkét fél érdekeit. Ez úgy működik, hogy a fizetési rendszert üzemeltető ugyan megkapja tőlünk a pénzt, viszont ha mi nem kapjuk meg a megfelelő árut, akkor azt vissza is szolgáltatja nekünk.

Egy árucikk kiválasztásánál nem csak a vételár, hanem a kereskedő minősítése is nagyon fontos. Csak olyan kereskedőtől rendeljen, amely minősítése jó, és amely több terméket is eladott már.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...