Jelzáloghitelek fedezete

  2021. szeptember 17.

A fedezettel felvett szabad felhasználású kölcsönök kamata alacsonyabb, mint a fedezet nélküli szabad felhasználású hiteleké. A szabad felhasználású jelzáloghitelek, akár 20-25 éves futamidővel is felvehetők. A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden hitelintézetnél előtörleszthetők, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így hosszabb futamidőt is vállalhat, és a törlesztőrészlete alacsonyabb lesz.

 

Jelzáloghitelek fedezete:

  • Lakóingatlan (családi ház, ikerház, társasházi lakás, sorházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan, vegyes funkciójú lakóingatlan, ha a lakó funkció 50%-nál nagyobb, stb.)
  • Hétvégi ház, nyaraló, üdülő
  • Beépítetlen terület – építési telek

 

A fentieken kívül vannak még olyan ingatlantípusok, melyek néhány bank elfogad fedezetként. Ezekről tájékozódjon hitelfelvétel előtt.

Egy jelzáloghitel ügyletbe maximum 3 ingatlanfedezet vonható be. A hitelintézetek nemcsak a fedezetként elfogadható ingatlanok típusát határozzák meg, hanem a minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét is. Ez hitelt nyújtó intézetenként eltérő lehet.

Ha Ön már rendelkezik jelzáloghitellel, és újabb kölcsönre van szüksége, akkor megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén lehetősége lehet az ingatlan további terhelésére. Vagyis jelzáloghitellel terhelt ingatlanra is felvehető hitel, viszont nem minden bank engedélyezi, hogy jelzálogjogát egy másik pénzintézet mögé jegyezzék be.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...