Hogyan kezeljük, ha váratlanul sok pénz hullik az ölünkbe?

  2021. április 15.

A pénzügyi szakértők szerint, ha valaki hirtelen milliárdokhoz jut, elveszíti a realitásérzékét, mert nem tudja megítélni, hogy mekkora összeghez jutott, mivel sosem volt még ennyi pénze. Az emberek ilyenkor általában túlbecsülik a vagyon nagyságát, és azt gondolják, hogy sosem fogy el. Persze ez nem így van, ezért is tűnik el egy szempillantás alatt a nagy vagyon. A luxuskörülményekhez könnyen hozzászokik az illető, viszont, ha nincs további bevétele, a mértéktelen költekezés következménye az lesz, hogy üres zsebbel felkopik az álla. Persze azért nem kell a végsőkig fukarkodnia, élvezze is ki, a váratlanul jött pénz adta új lehetőségeket. Gondolunk itt utazásra, vásárlásra, tanulásra, stb, de azért a mértéktartás fontos. Hogyan kezeljük, ha váratlanul sok pénz hullik az ölünkbe? Íme, néhány ötlet!

 


hirdetés

Hogyan kezeljük, ha váratlanul sok pénz hullik az ölünkbe? 

  • Kérjen tanácsot egy szakembertől. Profi pénzügyi segítséggel, egy jó könyvelővel, ügyvéddel biztos lehet a sikerben. Biztonságosan fektesse be pénzét, érdemes több szolgáltatót is megnézni, sőt megversenyeztetni őket, és a legjobbak közül választani.
  • Továbbra is legyen valamiféle bevételi forrása, munkája, a jövőben szüksége lehet keresetére, például a nyugdíj miatt.
  • Mindenképpen rendezni kell az adósságait, fizesse vissza hiteleit, ha vannak.
  • Ha nagyobb összeghez jutna, akkor is fontos, hogy legyen tartaléka. Bármikor jöhet egy váratlan kiadás.
  • A vagyon nagyságától függetlenül, gondoljon a jövőre is, tegyen félre a pénzből.
  • Fektetheti pénzét állampapírba, vagy lekötheti bankbetétben, itt arra kell figyelni, hogy nagyobb összegnél a veszteség is nagyobb.

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...