A bankbetét legfőbb előnyei

  2021. április 06.

A bankbetét a banknál szerződés alapján, számlán elhelyezett pénzösszeg, amely után a pénzintézet kamatot ír jóvá. Mikor lejár a szerződés a hitelintézet az elhelyezett tőkét kamattal együtt fizeti vissza. A bankbetét legfőbb előnye, hogy rövidtávú befektetési forma, amely kiszámítható és biztonságos. Sokan kedvelik, mert alacsony kockázattal jár, szükség esetén könnyű hozzáférni, használata egyszerű, és kényelmes.

 

Többféle bankbetét közül is választhat. A legnépszerűbbek a lekötött betét, látra szóló betét, megtakarítási betét, adómentes betét (tartós befektetési bankszámla/TBSZ).

A bankbetét kamatozik a bankban. Ennek mértéke attól függ, hogy mennyi időre hagyjuk a banknál a pénzt, illetve milyen feltételeket teljesítünk a magasabb kamatért.


hirdetés

A bankbetét kamata után kamatadót kell fizetni. A kamatadót a bankok vonják le és vallják be, Önnek már csak a nettó (kamatadóval csökkentett) összeget fizetik ki, így a saját jövedelemadó-bevallásában ezt az összeget már nem kell feltüntetni. Ez alól kivétel a TBSZ számla.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...