A bankbetét legfőbb előnyei

  2021. április 06.

A bankbetét a banknál szerződés alapján, számlán elhelyezett pénzösszeg, amely után a pénzintézet kamatot ír jóvá. Mikor lejár a szerződés a hitelintézet az elhelyezett tőkét kamattal együtt fizeti vissza. A bankbetét legfőbb előnye, hogy rövidtávú befektetési forma, amely kiszámítható és biztonságos. Sokan kedvelik, mert alacsony kockázattal jár, szükség esetén könnyű hozzáférni, használata egyszerű, és kényelmes.

 


hirdetés

Többféle bankbetét közül is választhat. A legnépszerűbbek a lekötött betét, látra szóló betét, megtakarítási betét, adómentes betét (tartós befektetési bankszámla/TBSZ).

A bankbetét kamatozik a bankban. Ennek mértéke attól függ, hogy mennyi időre hagyjuk a banknál a pénzt, illetve milyen feltételeket teljesítünk a magasabb kamatért.

A bankbetét kamata után kamatadót kell fizetni. A kamatadót a bankok vonják le és vallják be, Önnek már csak a nettó (kamatadóval csökkentett) összeget fizetik ki, így a saját jövedelemadó-bevallásában ezt az összeget már nem kell feltüntetni. Ez alól kivétel a TBSZ számla.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...