Hogyan kaphatja meg a legkedvezőbb személyi kölcsönt?

  2021. június 22.

Személyi kölcsön felvételekor a legjobb kondíciók eléréséhez néhány plusz feltételt kel teljesíteni a banknak. Érdemes ezzel foglalkozni, és több bank ajánlatát megnézni, mert akár nagyobb összeget is spórolhat vele. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hogyan kaphatja meg a legkedvezőbb személyi kölcsönt. Ebben segítségére lehet a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátora is.

 

Hogyan kaphatja meg a legkedvezőbb személyi kölcsönt?

  • Bankhoz érkező jövedelem: Nagy kérdés, hogy hajlandó-e bankot váltani (jövedelmét a választott bankhoz érkeztetni) a kedvezőbb személyi kölcsön eléréséért. Ha számlavezetését átviszi a hitelező bankhoz, akár 2-3%-kal is csökkenhet a kölcsön kamata.
  • Jövedelem nagysága: Minél magasabb jövedelmet tud igazolni, annál kedvezőbb kamatú személyi kölcsönhöz juthat. A jövedelemarányos törlesztőrészlet (JTM) szabálya szerint, fedezetlen személyi kölcsön esetében, amennyiben a hitelfelvevők igazolt havi nettó jövedelme 500.000 Ft alatt van, akkor az esetlegesen már meglévő és az új hitel együttes törlesztőrészlete nem lehet több az igazolt jövedelem 50%-ánál, 500.000 Ft-ot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-ánál. Kamatkedvezmény általában az átlagkereset feletti bér esetén jár, de ezek a jövedelemhatárok bankonként eltérőek lehetnek. Vannak olyan bankok, ahol már 200-250 ezer forint feletti jövedelem esetén lehet alacsonyabb kamathoz jutni, de előfordulhat az is, hogy csak 300-400 ezer forintos jövedelemnél érhető el.
  • Aktív számlahasználat: A kedvezőbb kamat eléréséhez a bank aktív számlahasználatot vár el, vagyis vállalni kell bizonyos számú tranzakció teljesülését (bankkártyás vásárlás, átutalások, csoportos beszedési megbízások).

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...