Hány szereplője lehet egy hitelnek?

  2021. március 31.

Hitelt csak az vehet fel, aki megfelel a hitelintézet követelményeinek. Minél több feltételnek felel meg, annál jobb kondíciójú hitelhez juthat. De hány szereplője lehet egy hitelnek? Sokan nem tudják teljesíteni a bank által elvárt követelményeket, mert jövedelmük alacsony, nem tudnak megfelelő értékű fedezetet felajánlani, stb.

 

 

Egy hitel lehet egy szereplős hitel, ez azt jelenti, hogy a hitelfelvevő egyedül is megfelel a hitelintézet feltételeinek.

Amikor azonban egyedül nem tudja teljesíteni a hitelt igénylő a bank által elvárt követelményeket, egyéb személyeket kell bevonni a hitelügybe, ez lesz a többszereplős hitel. Ez lehet adóstárs (adóstársak) vagy kezes (kezesek). Ők a jövedelmükkel a hiteligénylővel együtt felelnek a kölcsönért. Általában házastársat és élettársat kötelező bevonni a hitelügyletbe, kivétel ez alól, ha vagyonjogi szerződéssel rendelkeznek. 


hirdetés

Egy hitelügyletnek lehetnek még olyan szereplői is, akik csak fedezetet ajánlanak fel a pénzintézet részére, de a jövedelmüket nem. Ők a zálogkötelezettek.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...