Hamarabb kifizetné hitelét? Törlesszen előre!

  2017. április 11.

Ha van rá lehetősége és hamarabb kifizetné hitelét, törlesszen előre, hogy a hitel minél hamarabb kifizetésre kerüljön. Minden banknál van lehetőség a hitelek előtörlesztésére, vagyis a futamidő lejárata előtti visszafizetésére. Az előtörlesztést a hitelügylet adósa vagy adóstársa kezdeményezheti.

 

Hamarabb kifizetné hitelét? Törlesszen előre!

Mik az előtörlesztés előnyei?

Ha hitele futamidejét változatlanul hagyja, előtörlesztés esetén csökken a havi törlesztőrészlet összege. Ha a havi törlesztés marad változatlan, a futamidő csökkenthető, vagyis a kezdeti lejárati dátumához képest előbb lejár a kölcsön.

 

Milyen költségekkel jár?

Az előtörlesztés plusz költségekkel jár, a bank előtörlesztési díjat számíthat fel, ami lehet fix összeg vagy az előtörleszteni kívánt összeg néhány százaléka. Alapja az előtörlesztett összeg. A jelzálogfedezettel rendelkező lakáshitelek esetében megszűnt 2016 márciusában a bankok által kötelezően biztosítandó kétszeri ingyenes előtörlesztés lehetősége. A bankok döntő részben 1-2% közötti mértékben állapították meg az új díjszabásukat az elő-és végtörlesztésre.

 

Szükséges dokumentumok:

  • érvényes személyi igazolvány (ennek hiányában új kártyaformátumú vezetői engedély, vagy útlevél)
  • lakcímkártya 
  • teljes, vagy részleges előtörlesztésre vonatkozó szerződésmódosítási kérelem, formanyomtatvány aláírása

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...