Gyorsan fogynak a frekventált helyen lévő albérletek!

  2019. augusztus 06.

Sok diák áll neki ebben az időszakban az albérletkeresésnek. Általában a kereslettel együtt a kínálat is megnő. Sokan kifejezetten diákoknak szeretnék kiadni ingatlanjukat. Nem meglepő információ az sem, hogy közülük jó néhányan külföldi diákoknak. Érdemes már a ponthatárok kihirdetése előtt elkezdeni a lakáskeresést, ugyanis gyorsan fogynak a frekventált helyen lévő albérletek. Mind a magyar, mind a külföldi diákok igyekeznek lecsapni a legjobb ajánlatokra. Sokat nem lehet tétovázni, ha valaki talál egy jó albérletet, mert azt hamar elvihetik az orra elől, ha nem elég gyors.

 

Az is fontos szempont, hogy a kiszemelt ingatlanhoz kedvező áron jusson hozzá a bérlő. Az augusztus mondható a legerősebb hónapnak lakáskiadási szempontból. Ekkor zúdul a kereslet igazán a piacra. A szeptember végéig tartó albérletszezonban 30-40%-kal élénkül a kereslet a kiadó lakások iránt. Emiatt elképzelhető, hogy augusztusban 10-15%-kal megemelkednek az albérletárak a korábbiakhoz képest. Az áremelkedés viszont átmeneti jellegű, az árak az év végére kiegyenlítődnek.


hirdetés

 

A diákok főleg Budapest XI., IX., XIII. és XIV. kerületében, illetve a belvárosi kerületekben (V., VI., VII.) keresnek lakást. Az albérletárak viszont pont ezekben a kerületekben a legmagasabbak. A XI., IX., XIII. és XIV. kerületében a havi díjak 145-165 ezer forint között mozognak, az V., VI., VII. kerületekben pedig 160-210 ezer forint körül vannak.

A fiatalok akkor járnak a legjobban, ha többen költöznek össze egy ingatlanba. Egy fővárosi, jól frekventált helyen lévő, 160 négyzetméter alapterületű lakás bérleti díja eléri ugyan a 240-280 ezer forintot, de ha ezt az összeget 5-6 felé szétosztják, akkor egy emberre 40-50 ezer forint jut. Az még a megfizethető kategóriába tartozik.

 

A vidéki nagyvárosok eltérő árakat mutatnak. Debrecenben egy 52 négyzetméteres, bútorozott lakás havi albérleti díja átlagosan 150 ezer forint, de a jó helyen lévő, jó állapotú ingatlanok bérleti díja elérheti a 240 ezer forintot is havonta. A szegedi albérleti díjak között nagy különbségek lehetnek. A külvárosban már 60 ezer forintért is lehet garzont bérelni, de a belvárosban egy többszobás lakás havi bérleti díja akár 150-200 ezer forintra is rúghat. Pécsen a jogi és közgazdasági karhoz közeli albérletek havonta minimum 100 ezer forintba kerülnek, az orvostudományi kar közelében viszont 120 ezer forint körül lehet bérelni egy lakást.

 

Vajon mi éri meg jobban, ingatlan vásárolni, vagy bérelni? Ha megengedheti magának, hogy albérlet helyett ingatlant vásároljon, használja a Hitelmax lakáshitel kalkulátorát. Amellett, hogy egy reális összképet kap a lakáshitel ajánlatokról, rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankhoz kell bemennie. A kalkulátor használata nagyon gyors, egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Be kell írnia a kért adatokat, majd ez alapján a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legszimpatikusabbat.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...