Fontos információk a hitelfedezeti biztosításról

  2021. szeptember 02.

Hitelfelvétel előtt mérlegelje pénzügyi helyzetét. Határozza meg, hogy mekkora az az összeg, ami nem terheli meg nagyon a havi kiadásokat, és akkora törlesztőrészletet válasszon. A kifizetés sikeressége a pénzügyi biztonságán múlik, amit több dolog is befolyásolhat. Előfordulhatnak olyan önhibáján kívüli okok, amik miatt nem tudja fizetni a hitele havi törlesztőrészletét. A megoldás a hitelfedezeti biztosítás lehet. Mielőtt megköti a biztosítást, érdemes áttanulmányozni az egyes biztosítók feltételeit, ugyanis nem minden esetben fizetik ki a havi törlesztőrészleteket, illetve a fennálló tartozást. Íme, néhány fontos információk a hitelfedezeti biztosításról.

 


hirdetés

Fontos információk a hitelfedezeti biztosításról:

  • Meglévő, eltitkolt betegségek esetén a biztosító általában nem fizet.
  • A biztosítás megkötését követően van egy türelmi időszak. Ha ezen az időszakon belül következik be a káresemény a biztosító nem fizet.
  • Felmondással, közös megegyezéssel megszűnő munkaviszony esetén a biztosító nem fizet.
  • Munkanélküliség, táppénz esetén csak egy meghatározott ideig rendezi a biztosító a havi törlesztést. Ez általában 6-12 hónap.
  • Csak egy bizonyos egészségkárosodási szint felett fizeti ki a biztosító a tartozást. Ez általában minimum 50-70%-os rokkantsági szint szokott lenni.
  • Munkanélküliség, táppénz esetén van egy türelmi időszak, amíg a biztosító nem fizet. Ez általában 60-90 nap. Ha ennél hosszabb ideig áll fenn a munkanélküliség, táppénz, csak akkor kezdi el a biztosító fizetni a havi kötelezettségeket.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...