Ezekre figyeljen online vásárláskor

  2021. október 13.

Sokan vásárolnak hazai vagy külföldi webáruházban. Azért olyan közkedvelt ez a vásárlási mód, mert kényelmes, otthonról, a fotelból is bármilyen termék megrendelhető. Nem kell órákon át a bevásárlóközpontokban bolyongani, a kasszánál kivárni a hosszú sort, aztán pedig hazáig cipelni a bevásárlótáskákat. Cikkünkben összegyűjtöttünk, hogy mire figyeljen online vásárláskor.

 

Ezekre figyeljen online vásárláskor

  • Tájékozódjon a kiválasztott termékekről. Érdemes minél több értékelést elolvasni.
  • Ellenőrizze le a kereskedőt. Ebben segítségére lehet az államilag működtetett fogyasztóvédelmi portál keresője.
  • Célszerű a kiszállítási díjat és a termék árát együttesen nézni. A kiszállítási költség változhat aszerint, hogy házhozszállítást kér, esetleg az átvételi pontok vagy automaták valamelyikébe érkezik csomagja. A külföldi webáruházak postaköltsége akár többe kerülhet, mint maga az áru.
  • Számoljon az ÁFA-val és a vámmal. Érdemes EU-n belüli raktárból rendelni, így sincs vámfizetési kötelezettség. A vám megúszható úgy is, hogy a terméket először egy köztes raktárba szállítják az EU-n belül, ahonnan azután továbbítják a címére.
  • Egy-egy termék számos változatban elérhető a neten, ezért nagyon fontos, hogy pontosan be legyen azonosítva.
  • Ha interneten vásárol, akkor a jogszabály 14 napos elállási időt biztosít.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...