Egyszerűsített bankváltás

  2022. március 11.

 

Sokan csak azért maradnak régi számlacsomagjuknál, mert úgy gondolják, hogy a bankváltás időigényes folyamat. Az egyik jó hír, hogy ez nem így van, a másik, hogy egy új számlacsomaggal akár több tízezer forintot is megspórolhat évente. Nézzük meg, hogyan zajlik az egyszerűsített bankváltás!

 

Napjainkban minden pénzforgalmi szolgáltatónál lehet élni az egyszerűsített bankváltás lehetőségével. Ez azt jelenti, hogy személyesen csak egyszer kell bemenni az új bankba és számlanyitáskor leadni az egyszerűsített bankváltási kérelmet. Innentől kezdve a két pénzintézet kommunikál egymással.

A régi pénzintézetnél vezetett számlát lezárják, a fennálló pozitív egyenleg jóváírásra kerül az új bankszámlán. Automatikusan átvezetik az aktív beszedési megbízásokat és értesítik a szolgáltatókat. Ha szeretné, a változásról akár a munkáltatót vagy a nyugdíjfolyósítót, illetve egyéb kifizetőket is értesíti a bank. Minden állandó utalás rögzíthető és átvezethetőek az új számlára. Azok a sablonok is, amelyeket a nem rendszeres partnerek közé vett fel korábban a felhasználó.


hirdetés

 

Egyszerűsített bankváltás

Milyen problémák adódhatnak a bankváltás során?

  • Amennyiben a meglévő bankszámla közösen vezetett, az új banknál is közösen kell kérni a bankszámlanyitást.
  • Ha a meglévő számlán negatív az egyenleg, vagy folyószámlahitel van, akkor először rendezned kell az adósságokat.
  • Amennyiben valamilyen végrehajtás tartozik a számlához, nem tudják lezárni a régi banknál, így szükség lehet utólagos személyes intézkedésedre is.
  • Meglévő hitel, megtakarítás esetén is lassabb lehet a folyamat, ilyenkor nem lehet azonnal lezárni a bankszámlát.
  • Előfordulhat, hogy bankkártyát a változás bejelentése után csak több nappal tudja lezárni a bank.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...