25 év feletti gyermekre igényelhető a CSOK?

  2017. augusztus 04.

Az államilag támogatott CSOK kedvezményei egyre népszerűbbek, melyek segítségével már sok házaspár költözhetett be közös otthonába, vagy megíphíthette azt. Ön is gondolkodik a felvételén, de nem tudja, hogy életkora miatt esetleg már kifutott-e a CSOK-ból? Vagy esetleg a gyermekei kora nem megfelelő az igényléshaz? Az is fontos, hogy a CSOK igénylési feltételeiben ki számít gyermeknek. Vajon a 25 év felettiek gyerneknek számítanak? 25 év feletti gyermekre igényelhető a CSOK? A CSOK feltételeit és az igényléséhez tartozó fontos információkat egy korábbi írásunkban már összegyűjtöttük.  

 

Nem minden tájékoztató írja, hogy létezne az igénylő életkorára vonatkozóan felső korhatár. Pedig érdemes említést tenni róla, hiszen a mai világban a párok később vállalnak gyermeket, mint például 50 évvel ezelőtt, hiszen a 30 éven aluliak szülésszáma folyamatosan csökken, a 30 éven felüliek gyermekvállalása pedig egyre inkább nő. 

 

Abban az esetben ha például két gyermeke van, és abból az egyik 25 év fölötti, akkor csak egy gyermek utáni támogatásra jogosult. Ennek oka, hogy, a 25. életévet betöltött személy, már nem számít gyermeknek. Kivétel, ha  megváltozott munkaképességű személyről van szó, mert akkor nincs korhatár. 

 

A még meg nem született, vállalt gyermek/gyermekek esetében figyelemmel kell lennünk az igénylő életkorára, hiszen a jogszabály szerint fiatal házaspárok igényelhetik a CSOK-ot, úgy, hogy, a házaspár legalább egyik tagja a 40. életévét még nem töltötte be. 

 CSOK-változások 2018!

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...