Budapest környékén szeretne letelepedni?

  2018. április 04.

Tegye meg minél előbb, mert folyamatosan drágulnak az ingatlanok!

Az már köztudott tény, hogy Magyarországon 2015 óta szinte évről évre drágulnak az ingatlanok. Legnagyobb mértékben a fővárosban, de a külvárosokra és a nagyvárosokra is ez a jellemző. Viszont napjainkban a lakáshitelek kamatai nagyon kedvezőek, ezért könnyebben vágnak bele az emberek a lakásvásárlásba. Amennyiben nem Budapesten, hanem a külvárosaiban nézegeti a hirdetéseket ingatlanvásárlás céljából, akkor érdemes tovább olvasnia cikkünket, mert ezekre a településekre térünk ki. Az ingatlanirodák és a becsléssel foglalkozó oldalak hónapról hónapra mérik az adatokat, hogy pontos képet kapjanak az aktuális árakról.


Ahol a legnagyobb mértékű áremelkedés figyelhető meg

Budapest egyes környékein az ingatlanárak elérték a 20%-os drágulást a tavalyi évhez képest, ami jelentős emelkedésnek számít. Leginkább a fővárostól északra és délre érzékelhető ekkora drágulás, de a fővárostól keletre és nyugatra is szembetűnően felugrottak az árak. Ahol a legnagyobb mértékben figyelhető meg az áremelkedés, az mindenképpen Dunakeszi, Fót, Göd és Vác, valamint a keleti régiókon belül Veresegyház, Mogyoród, Gödöllő és Kistarcsa.

 

Érdekes tény, hogy 2016 elején Budapesttől keletre voltak a legalacsonyabbak az ingatlanárak, viszont a 2017-ben mért adatok alapján egy év alatt 17%-ot drágultak az ottani ingatlanok, így már a középmezőnyben végeztek az áremelkedés terén. Az északnyugati és északkeleti részen a legszembetűnőbb az áremelkedés, hiszen abban a régióban már 19%-os drágulás figyelhető meg. Városok szerint legfőképpen Budakeszin, Budaörsön és Törökbálinton, valamint Szentendrén, Solymáron, Ürömön és Pomázon.

A déli részen, amibe beletartozik Érd, Szigetszentmiklós és Dunaharaszti, valamint a délkeleti részen Vecsésen, Üllőn és Gyömrőn érzékelhető a legkisebb mértékű drágulás, átlagosan 10%-kal emelkedtek a tavaly mért adatokhoz képest az ingatlanárak.

 

2017-ben az agglomeráció minden részén átlagosan a négyzetméterárak 200.000 Ft körül mozogtak, de természetesen a drágább településeken ez a szám elérte a 300.000 Ft-ot is. A felmérések alapján a legtöbb ingatlant Budapest északi és déli külvárosaiban adták el. Ennek okai többek között a dinamikusan fejlődő külvárosok lehetnek.

 

Az otthonkeresők legfőképpen az állami támogatásokkal megvásárolható ikerházakat, családi házakat keresik. A legtöbben hitel segítségével vásárolják meg otthonukat. A megfelő lakáshitel kiválasztásához kalkuláljon oldalunkon, ahol a legkedvezőbb hitelajánlatok közül válogathat. Több ingatlanszakértő szerint nyáron áremelkedésre lehet számítani, legfőképpen Budapesten és külvárosaiban, így érdemes minél előbb nekivágni a lakásvásárlásnak, akár hitelből vásárolja meg, akár nem.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...