Biztonságos bankkártyahasználat

  2021. szeptember 29.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bankkártyákat óvatosan kell használni. Gyakori, hogy a csalók népszerű szolgáltatók, nagynevű cégek nevében küldenek e-mailt vagy tesznek fel online hirdetéseket, ahol egy általuk kreált webes felületre irányítják a fogyasztót. Ezek az oldalak megtévesztően hasonlítanak az ismert szolgáltatók online felületére. A szolgáltatók sohasem kérik, hogy bankkártya adatait vagy felhasználónevét és jelszavát e-mailben, SMS-ben vagy levélben elküldje el nekik. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy használhatja bankkártyáját biztonságosan.

 


hirdetés

Biztonságos bankkártyahasználat

  • Hasznos szolgáltatás lehet a mobilbank, hiszen így azonnal értesítés kap a banktól az adott kártyatranzakciókról. Ha gyanús tranzakciót észlel, rögtön jelezhet a banknak.
  • Sose mentse el a neten a kártyaadatait, csak megbízható szolgáltató oldaláról vásároljon, és használjon több szintű azonosítást.
  • Tartsa titokban PIN-kódját. Ha megváltoztatja azt, ne válasszon a személyéhez kapcsolódó azonosító számokat.
  • Ne engedje, hogy a bankkártya kikerüljön a látóköréből fizetéskor.
  • Ha probléma merül fel az ATM-ből történő készpénzfelvételnél, akkor azonnal vegye fel a kapcsolatot az ATM-et üzemeltető bankkal.
  • Ha interneten vásárol bankkártyával, ügyeljen arra, hogy valamilyen módon titkosított oldal legyen a fizetőoldal.
  • Bankkártyáját soha ne hagyja őrizetlenül nyilvános helyen, vásárláskor és pénzkivételkor őrizze meg a bizonylatot, és vesse össze a havi bankszámlakivonattal.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...