Bankkártya letiltása

  2021. április 30.

Amennyiben észleli, hogy bankkártyája eltűnt, hogy minél kevesebb anyagi kár érje, azonnal tiltsa le. Törvény írja elő, hogy minden kártyakibocsátó bank köteles kártyaletiltásra 24 órán keresztül belföldről és külföldről hívható direkt számot üzemeltetni. Mindkét számot jegyezze fel, és tegye könnyen elérhető helyre. Amennyiben nem rendelkezik ilyen telefonszámmal a bank, vagy nem elérhető, akkor a kárt mindenképpen nekik kell viselniük. A törvény arról is rendelkezik, hogy a bankkártya letiltása utáni károkat mindenképpen a banknak kell viselnie.

 

A bankkártya letiltásához szükséges adatok: a kártya száma, a kártya lejárata, a kártyahasználat fedezetéül szolgáló bankszámla száma. Ha nem rendelkezik ezekkel az adatokkal, akkor egyéb azonosítók segítségével intézkedhek. A bankkártya letiltása végleges, utána új bankkártya igénylése szükséges.

A kártyatársaságot képviselő bármelyik másik bankfiókban is le lehet tiltani a bankkártyát, de ehhez mindenképpen szükséges a bankkártya száma. Illetve a MasterCard-nak és a Visa-nak van saját telefonos ügyfélszolgálata, itt szintén letiltható a bankkártya.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...