Bankszámlanyitás – legfontosabb szempontok

  2021. április 26.

Ma már el sem tudjuk képzelni életünket bankszámla és bankkártya nélkül. Szinte minden nagykorú ember rendelkezik bankszámlával, ami megkönnyíti mindennapjaikat. A bankszámlanyitás nagyon egyszerű művelet, összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, hogy megkönnyítsük dolgát! Ha előre foglal időpontot a bankszámlanyitáshoz interneten, vagy telefonon, elkerülheti a várakozást a bankfiókban.

 


hirdetés

Bankszámlanyitás – legfontosabb szempontok

  • Bankválasztáskor tájékozódhat interneten, fontos, hogy pénzhasználati szokásainak megfelelően válasszon számlacsomagot, mert ezzel több ezer forintot is spórolhat havonta. Sokszor kínálnak a bankok számlanyitási kedvezményeket, fontos, hogy ezek csak egy meghatározott időre szólnak, nézze át az akció utáni időszak díjszabását is. Amit még érdemes figyelembe venni bankszámlaválasztáskor, hogy legyen lakóhelye közelében bankfiók, illetve ATM.
  • Általában a bankszámlához bankkártyát is igényelnek az emberek. A dombornyomott kártyák költségesebbek, mint a nem dombornyomottak. Járjon utána, hogy Önnek melyikre van szüksége. Ha többen fogják használni a számlát, gondolja át, hogy hány bankkártyát éri meg fenntartani a családban.
  • Érdeklődjön előre, hogy milyen dokumentumok szükségesek a bankszámlanyitáshoz, illetve, ha esetleg valamilyen biztosítást is igénybe szeretne venni, ahhoz még mit kell magával vinnie.
  • Tájékozódjon előre, hogy milyen szolgáltatásokat kérhet a bankszámlához, és csak azokat kérje, amire valóban szüksége van. Ilyenek például az internetbank, mobilbank, SMS-szolgáltatások stb. Ezek a szolgáltatások nagymértékben megnövelhetik bankszámlaköltségeit, ha nem figyel oda.
  • Mindenképpen állítson be napi limitet, vagyis, hogy a bankkártyával egy nap mennyi tranzakció vehető igénybe, illetve, hogy mekkora lehet a bankkártyával felvehető napi maximális összeghatár. Ezek a limitek a későbbiekben módosíthatók.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...