Bankszámlaigénylés lépései

  2019. szeptember 16.

Bankszámlája szinte mindenkinek van. A bankszámla mindennapi életünk része, és nagyban meg is könnyíti azt. Csak az nem mindegy, hogy melyik bank, melyik termékét választja. Most megtudhatja, hogy mire kell odafigyelni a bankszámla kiválasztásakor, és mik a bankszámla igénylés lépései. Ha ezekre odafigyel, biztosan megtalálja azt a bankszámlát, amelyik Önnek a legjobban megfelel. Egy jó választással akár 20-30 ezer Ft-ot is megspórolhat évente.

 

Bankszámlaigénylés lépései

A banki ajánlatok összehasonlítása

Az egyes díjtételek nagyságáról a bankok hirdetményében tájékozódhat. Bankszámlaigénylés előtt a következőket érdemes figyelembe venni:

  • A bankszámlahasználat célja.
  • Milyen jellegű és mekkora összegű havonta beérkező jövedelme?
  • Milyen típusú bankkártyára van szüksége?
  • Mekkora átlagos számlaegyenleggel rendelkezik?
  • Mekkora átlagos megtakarítási állománnyal rendelkezik, és hogyan kívánja ezt kezelni?
  • Mekkora összegben, és milyen gyakran teljesít átutalásokat?
  • Havonta hány alkalommal és mekkora összegben vesz fel készpénzt?
  • Havonta hányszor és mekkora összeget fizet bankkártyás vásárlásai során?
  • Milyen kiegészítő szolgáltatásokra van szüksége?

 

A bank felkeresése

Miután összehasonlította a pénzintézetek ajánlatait felkeresheti személyesen a legjobb ajánlatot kínáló bankot. Ha úgy érzi, hogy szüksége lenne valakire, aki jobban átlátja a sok információt, fordulhat szakértőhöz is. Egy szakértő az Ön által megadott adatok feldolgozásával, illetve egyéni igényeinek figyelembevételével segít megtalálni a legkedvezőbb ajánlatot, valamint közreműködik a teljes ügyintézési és szerződéskötési folyamatban. Általában egy szakértő megbízása Önnek semmibe nem kerül, hiszen a sikeres szerződéskötést követően a bankok fizetik neki a jutalékot.

 

Szerződéskötés

A bankszámla megnyitásához a személyazonosság igazolása szükséges. A szerződés megkötéséhez személyazonosító okmányok kellenek. Mindenképpen vigye magával személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ha valamilyen kedvezményes számlacsomagot igényel, akkor szükséges a jogosultságot igazoló dokumentumok bemutatása is.

Személyesen kell megjelenni a bankfiókban a szerződéskötéshez, mert igazolni kell személyazonosságát, illetve a dokumentumokat alá kell írnia. Ez alól az online ügyintézés és szerződéskötés folyamata kivételt jelent, amikor is videochates ügyintézés mellett előfordulhat, hogy egyetlen alkalommal sem kell bemenni az intézménybe. Ezzel gyorsítható az ügymenet. Ha minden feltétel teljesül, rövid időn belül már használhatja is új bankszámláját.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...