A tulajdoni lap fajtái

  2021. 21.

Mikor hitelt igényel, a pénzintézet alaposan megvizsgálja jövedelmi és vagyoni helyzetét. Amennyiben ingatlanfedezet mellett szeretne kölcsönt felvenni, a bank ellenőrzése kiterjed a fedezetként felajánlott házra is. Amennyiben nagyobb összegre van szüksége (10 millió forint fölött), azt csak ingatlanfedezet mellett kaphatja meg.

 

Egy jelzáloghitel igénylésekor az ingatlan tulajdoni lapját alaposan megvizsgálja a hitelintézet. A tulajdoni lap az ingatlan legfontosabb azonosító dokumentuma. Ez az okirat az ingatlan-nyilvántartás adatait tartalmazza, az érintett ingatlanra vonatkozóan. Az Állam az ingatlan-nyilvántartás útján garantálja, a tulajdoni lapban foglalt adatok, jogok és tények valódiságát. A tulajdoni lap tehát közhiteles. A tulajdoni lap alapján megállapítható az ingatlan tulajdonosainak személye, és hogy terheli-e az ingatlant valamely tulajdonszerzést korlátozó vagy akadályozó jog illetve teher. A tulajdoni lapnak több fajtája is van.

 

A tulajdoni lap fajtái

  • Teljes másolat: Ez a fajta valamennyi bejegyzést tartalmaz az ingatlan megépítése óta, tehát a már törölt tulajdonosokat, terheket stb. és a jelenleg hatályos adatokat is.
  • Kivonatos másolat: Ez csupán a fennálló bejegyzéseket tartalmazza, a megszűnt bejegyzésekre pedig utal.
  • Részleges másolat: Amely csak a kért bejegyzéseket tartalmazza.
  • Szemle: A tulajdoni lap azon formája, amely csak a fennálló bejegyzések adatait tartalmazza.

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...