A nyolc legfontosabb dolog, amit a hitelkiváltásról tudni kell!

  2021. október 14.

Egy drága hitel olcsóbbra cserélése jelentős pénzügyi megtakarítást eredményezhet, mégis kevesen élnek a hitelkiváltás lehetőségével. Egy hitelkiváltás folyamán az ügymenet ugyanaz, mint egy normál hitelfelvételnél, csak itt egy meglévő kölcsön lecserélése a hitelcél. Sokan félnek a hitelkiváltástól, pedig sok pénz lehet vele spórolni. Nézzük meg, hogy mi a nyolc legfontosabb dolog, amit a hitelkiváltásról tudni kell.


A nyolc legfontosabb dolog, amit a hitelkiváltásról tudni kell!

  • Hitelkiváltás célú hitelt érdemes igényelni, mert ebben az esetben a bank a jövedelem terhelhetősége szempontjából csak az új kölcsönnel számol.
  • Számlavezető bankjánál is kiválthatja hitelét, viszont elképzelhető, hogy egy másik hitelintézetnél kedvezőbb ajánlathoz juthat.
  • A hitelkiváltás egy újabb hitel felvételét jelenti, így ismét át kell esni a hitelbírálaton.
  • A moratóriumban lévő hitelt is ki lehet váltani.
  • Hitelkiváltáskor akár több különböző típusú kölcsön is kiváltható, így egyetlen hitelbe vonhatja össze őket. Arra is lehetősége van, hogy meglévő hiteleinek csak egy részét váltsa ki, így a többi akár moratóriumban is maradhat. A jövedelemnek együttesen kell majd elbírnia a hitelkiváló hitelt és a megmaradó kölcsönöket.
  • A kiváltandó hitelen felül plusz pénzt is igényelhet.
  • A hitelkiváltást követően sem veszik el a gyermekek után járó jelzáloghitel-elengedés lehetősége, abban az esetben, ha a kiváltással kizárólag a korábbi hitelt cseréli le, és nem igényel további összeget.
  • Babaváró hitellel is kiváltható egy régi hitel.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...