Váratlanul sok pénzt kapott? Nem tudja, mihez kezdjen vele? Mutatjuk!

  2023. 05.

Azt mondják a pénzügyi szakértők, ha valaki váratlanul milliárdokhoz jut, elveszíti a realitásérzékét, mert nem tudja megítélni, hogy pontosan mekkora összeghez jutott, mivel sosem volt még ennyi pénze. Jellemző, hogy ilyen esetekben az emberek túlbecsülik a vagyon nagyságát, és azt gondolják, hogy sosem fogy el pénz.

 

A luxuskörülményekhez könnyen hozzászokik az illető, viszont, ha nincs egyéb bevétele, a mértéktelen költekezés következménye az lesz, hogy hamar üres lesz a zsebe. Persze azért nem kell a végsőkig fukarkodni, élvezni is kell a vagyon adta új lehetőségeket. Úgy, mint utazás, vásárlás, tanulás, stb, de azért a mértéktartás fontos. Ha váratlanul sok pénzt kapott, és nem tudja, mihez kezdjen vele, olvassa tovább cikkünket.

 

Váratlanul sok pénzt kapott? Nem tudja, mihez kezdjen vele? Mutatjuk!

  • Első körben mindenképpen érdemes tanácsot kérni egy szakembertől. Profi pénzügyi segítséggel, egy jó könyvelővel, ügyvéddel biztos lehet a sikerben. Fontos, hogy biztonságosan fektesse be pénzét. Érdemes lehet több szolgáltatót is megnézni, és akár megversenyeztetni őket, hogy a legjobbat tudja kiválasztani.
  • A továbbiakban is legyen bevételi forrása, munkája, mert a jövőben szüksége lehet keresetére, gondolunk itt a nyugdíjra.
  • Mielőbb rendezze adósságait, ha vannak, fizesse vissza hiteleit.
  • Tegyen félre pénzt a hirtelen jött nagy vagyonból, hiszen sohasem tudhatja, hogy mikor jön egy váratlan kiadás. 
  • A vagyon nagyságától függetlenül, gondoljon a jövőre is, erre érdemes egyéb formában pénzt elkülöníteni. Válasszon valamilyen maegtakarítást.
  • Esetleg vásárolhat ingatlant, ez alacsonyabb kockázatú, és rendszeres bevételt hoz.
  • Fektetheti pénzét állampapírba, vagy lekötheti bankbetétben, itt arra kell figyelni, hogy nagyobb összegnél a veszteség is nagyobb.

 

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...