Vajon megéri ingatlant venni befektetési céllal?

  2021. április 20.

A lakásárak az országon belül nem egységesek. Sokan fektetnék megtakarított pénzüket ingatlanba. De vajon megéri ingatlant venni befektetési céllal? Budapesten, illetve a Balaton és a Velencei-tó környékén emelkedtek az ingatlanárak az elmúlt időszakban, de a megyeszékhelyeken, megyei jogú városokban, és a fejlett ipari régiókban is, illetve a turisztikai-idegenforgalmi városokban is felpezsdült az ingatlanpiac, mint például Hajdúszoboszlón és Pécsett.

Észak -és Dél- Alföldön, valamint Közép-Magyarországon a lakásárak nem túl kedvezőek. Amennyi pénzből megvesz egy új építésű lakást Budapest egyik felkapott kerületében, addig ezekben a régiókban ugyanennyi pénzből akár 2-3, új építésű lakást is tud vásárolni.

 

Az ingatlanbefektetés mindig népszerű, és kisebb kockázattal járó befektetés. Aki megteheti, biztosan vásárol több lakást is. Az ország bármely régiójában is lakik, nagy valószínűséggel ki fogja tudni adni az ingatlant, mert emberek mindenhol laknak. Nyilván valóan egy felkapottabb városban nagyobb lesz rá a kereslet, de a kisebb településeken sem lehetetlen küldetés.

Sokan gyermekeiknek vásárolják az ingatlant, csak míg azok fel nem nőnek kiadják. Valójában ez is egy hosszabb távú befektetés, mert az albérlők kitermelik a felvett hitelt, utána pedig a gyermekeknek már nem kell lakásra költeni a pénzt.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...