Személyi kölcsön igénylésekor ezeket vigye magával!

  2023. 02.

A személyi kölcsön felvétele nagyon egyszerű és gyors folyamat. A személyi kölcsön átfutási idejét meghosszabbíthatja, ha nem viszi magával hiteligényléskor a szükséges dokumentumokat. Az egyes hitelt nyújtó intézmények gyakorlata nagyon eltérő, emiatt érdemes előre tájékozódni a szükséges dokumentumokról, valamint emellett fontos az igazolások ellenőrzése. Ha hiányzik egy aláírás vagy egy hitelesítés, akkor könnyen hiánypótlást írhatnak elő. Néhány pénzintézet elfogad elektronikus hitelesítéssel ellátott dokumentumokat is, ami megkönnyítheti az igazolások beszerzését és felgyorsíthatja az egész folyamatot.

 

Személyi kölcsön igénylésekor ezeket vigye magával:

  • Személyes okmányok: személyi igazolvány, ami helyettesíthető jogosítvánnyal vagy útlevéllel; lakcímkártya; adókártya.
  • Bankszámlakivonat: A legtöbb bank elvárja, hogy egy személyi kölcsön igénylésnél legyen lakossági bankszámlája. Nem kell feltétlenül az adott banknál vezetni a számlát. A bankszámlakivonatot be kell mutatni a kérelem során, általában több hónapra visszamenőleg. Sok pénzintézet eredeti kivonatokat vár el, ha ezek nincsenek meg, akkor pedig csak hiteles másolatot fogadnak el.
  • Jövedelem igazoláshoz kapcsolódó dokumentumok: Alkalmazottként általában elvárják a pénzintézetek, hogy a benyújtott bankszámlakivonaton jelenjen meg a fizetése. Egyes bankok nem is fogadják el személyi kölcsönnél a készpénzben kapott jövedelmet. Ha mégis, akkor egy munkáltatói igazolást is be kell mutatni, illetve NAV jövedelemigazolást és adóbevallást is kérhetnek. Nyugdíjasként szükség lehet a bankszámlakivonatra, amelyre a nyugdíja érkezik. Amennyiben postán kapja nyugdíjat akkor a nyugdíjszelvényre, illetve emellett még NYUFIG igazolásra vagy nyugdíjtörzslapra lehet szüksége. Ha jövedelme saját vállalkozásából származik, akkor kérhet a bank NAV jövedelemigazolást, NAV nemleges igazolást, a köztartozásmentesség alátámasztására, illetve vállalkozói igazolványt.
  • Hitelkérelmi adatlap: A hitelkérelmet az adott bank formanyomtatványán tudja benyújtani.
  • Telefonos elérhetőség: Több hitelező elfogadja a telefonszámot úgy is, hogy az egy hozzátartozó nevén van.
  • Közüzemi számlák: Előfordulhat, hogy a bank közüzemi számlák bemutatását kéri. Ebben az esetben a számlák mellé a befizetést igazoló csekket, bizonylatot is be kell mutatni.

 

Ha a legkedvezőbb kamatozású személyi kölcsön ajánlatot keresi, használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. Adatainak megadása után a rendszer kilistázza azokat a banki partnereinket, melyeknél lehetősége van a hitelfelvételre. Ez után Önnek nincs más dolga, mint kiválasztani a legjobb ajánlatot.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...