Így igényeljen személyi kölcsönt!

  2022. november 11.

Nem tudja, hogyan kezdjen bele a személyi kölcsönt felvételébe? Cikkünkben összegyűjtöttük a személyi kölcsön igénylésének lépéseit, amelynek segítségével egyszerűbben és gyorsabban juthat hitelhez. Nem a hitelintézetnél értesül először, a hitelfelvétel feltételeiről, illetve, hogy milyen dokumentumok szükségesek hozzá, valamint a hitelfelvétel lépései se lesznek újak Önnek. Így igényeljen személyi kölcsönt!

 

Így igényeljen személyi kölcsönt!

Általános feltételek:

 • Nem szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) negatív listáján sem aktív, sem passzív státuszban. Vannak kivételek, léteznek olyan hitelintézetek, amelyek a passzív státusz esetén adnak hitelt.
 • Betöltötte a 23. életévét, és a személyi kölcsön lejáratáig nem tölti be a 70. életévét. Egyes pénzintézeteknél lehet fiatalabb (18 évesnél nem), és a hitel lejáratakor idősebb, de ezekben az esetekben adóstárs bevonását kérheti a bank.
 • Rendelkezik állandó (bejelentett) lakcímmel.
 • Legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonya van, de egyes termékeknél többet is kérhet a bank. Munkahelyén nem állhat próbaidő, és felmondási idő alatt.
 • Állandó, bankszámlára érkező jövedelemmel kell rendelkeznie, aminek legalább 3 hónapja munkabér megjelöléssel kell érkeznie, kivétel a nyugdíj és a vállalkozói jövedelem. Az utóbbinál NAV 0-ás igazolás és NAV jövedelemigazolás szükséges. Egyes hitelintézetek elfogadják a készpénzes jövedelmet is.

 

A bank, és a hitelkonstrukció kiválasztása

A bankok által kínált hiteltípusok vizsgálatát a kamataik és THM-jeik (teljes hiteldíj mutató) összehasonlításával, illetve a törlesztőrészlet figyelembe vételével kezdje. Ne feledkezzen meg az induló költségről, kedvezményekről sem, illetve a kamatperiódust se hagyja figyelmen kívül.


hirdetés

Ezekre érdemes odafigyelni:

 • hitelfelvétel költségei, folyósítási jutalék (előfordul, hogy nincs)
 • fizeti, vagy visszatéríti-e a bank az induló költségeket
 • a bank jóváír egyéb díjat a bankszámlára egy-egy akció keretében
 • fontos a kamatperiódus választása, végig fix, vagy évente változó


A kiválasztott bank felkeresése

Felkeresheti közvetlenül a bankot, ami a legjobb megoldás, mert azonnali információkat kaphat. A választásban online rendszerek is segíthetnek, mint például nálunk a hitelmax.hu oldalon, a hitelkalkulátor. Ez estben is be kell fáradnia a bankfiókba, csak előtte tud beszélni a bankkal, és segítséget kap, teljesen ingyen.

Amennyiben egy hitelintézetben nem felel meg a bank elvárásainak, ne essen kétségbe, menjen be egy másik bankfiókba, ott valószínűleg más szabályrendszer működik, és megkaphatja a személyi kölcsönt, ha az alapkövetelményeknek megfelel.

 

A hiteligényléshez szükséges dokumentumok

 • érvényes, vagy ideiglenes személyi igazolvány
 • útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély
 • lakcímet igazoló okmány, lakcímkártya
 • jövedelmet igazoló dokumentum, mely nem lehet régebbi egy hónapnál: bérpapír, nyugdíjszelvény, bankszámlakivonat, munkáltatói igazolás, postai szelvény

 

A banknál történt dokumentumok bemutatása után a hiteligény felvétele következik, és pozitív elbírálás esetén helyben létrejöhet a szerződéskötés. Akár már aznap a számláján lehet az igényelt kölcsön, ha megfelel a hiteligényléshez szükséges általános feltételeknek, a dokumentumai és igazolványai rendben vannak, valamint jövedelme megfelelő a kért kölcsön igényléséhez.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...