A személyi kölcsön alapfeltételei

  2021. március 31.

Napjainkban a személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hitelfajta. Ennek oka, hogy nagyon könnyű hozzájutni, igénylése egyszerű, a banktól kapott pénzt pedig, arra költheti, amire csak szeretné, azt semmilyen formában nem kell igazolni. A pénzt a hitelintézet egy összegben bocsátja a hiteligénylő rendelkezésére. Pár százezer forinttól, 10 millió forintig igényelhető. Mivel a személyi kölcsön fedezet nélküli hitel, a jövedelem lesz a biztosíték a bank számára, hogy visszafizeti a hitelt, ezért azt alaposan megvizsgálja a pénzintézet. Természetesen ezen felül is van pár kritérium, aminek meg kell felelni. Nézzük mik a személyi kölcsön alapfeltételei!

 

A személyi kölcsön alapfeltételei

  • Életkor: A személyi kölcsön felvételekor van egy alsó, illetve egy felső korhatár. Az alsó korhatár 18-25 év, a felső korhatár 65-72 év, ez bankonként változó. Amennyiben a hiteligénylő nem tesz eleget a korhatári feltételeknek, előfordulhat, hogy a bank kezes, vagy adóstárs bevonását kéri a hitelügyletbe.
  • Munkaviszony: A hitelintézetek minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt várnak el a személyi kölcsön igénylésekor, de létezik olyan bank, ahol akár 6 hónap, vagy 1 év is lehet az elvárt munkaviszony.
  • Jövedelem: Személyi hitel felvételekor a munkabérből, vagy nyugdíjból származó jövedelem alsó határa a mindenkori minimálbér, de ez hitelintézetenként változó lehet. A jövedelem típusa sem mindegy. Nem mindegyik fajta jövedelemet fogadják el a bankok hiteligényléskor. Fedezet nélküli kölcsönök esetében a hitel maximális összegét a jövedelemhez viszonyítva állapítja meg a hitelt nyújtó intézmény.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...