Spóroljon a mindennapokon!

  2017. június 29.

Biztosan Önnek is vannak nagyobb pénzügyi céljai, amiket szeretne minél hamarabb megvalósítani. Ez lehet bármi, akár egy autó, egy lakás, egy utazás, egy nagyobb felújítás, új konyhabútor, stb. Ha ezekre nem szeretne hitelt felvenni, a mindennapi kiadásait kell átnéznie, és kiválasztania azokat a dolgokat, amelyek esetleg el is hagyhatóak, vagy az azokra havonta kiadott összeg csökkenthető. Spóroljon a mindennapokon!

Ha körülnéz saját háza táján, biztosan vannak olyan dolgok, amin spórolni tudna. Itt inkább a nagyobb dolgokra gondolunk, persze a kisebbeken is lehet havi szinten pár ezer, esetleg 10 ezer forintot spórolni, de ha egy nagyobb összeget szeretne álmai megvalósítására félretenni, nagyban érdemes gondolkodnia.

 

Spóroljon a mindennapokon

Lakás

  • Nagysága: Érdemes végiggondolni, hogy a lakás nagysága, amiben él/élnek biztosan megfelelő-e az Ön/Önök számára, mert előfordulhat, hogy egy kisebb is elég lenne, aminek esetleg rezsiköltsége is sokkal kedvezőbb lehetne. Ami a rezsiköltség nagy részét kiteszi, az a téli fűtésszámla. Ezen nagyon sokat tud spórolni, egy kisebb ingatlant értelemszerűen kevesebb pénzbe kerül felfűteni, mint egy nagyobbat.
  • Környéke: Az sem mindegy, hogy hol helyezkedik el az ingatlan. Egy kevésbé népszerű, de biztonságos környéken olcsóbb albérlethez juthat, mint a felkapottabb helyeken.
  • Albérlet helyett saját lakás: Ha körülményei megengedik, inkább saját lakást vásároljon, és annak törlesztőrészletét fizesse havonta, mint, hogy más zsebébe tegye pénzét. Lakáshoz jutni nem egyszerű dolog, és többnyire önerőre is szükség van. Viszont a lakáshitel kamatok, nagyon alacsonyak manapság, érdemes végignézni a bankok ajánlatait.

 

Autó

Ha van autója, mérje fel, hogy biztosan szüksége van-e rá. Egy autó nagyon költséges is lehet. Itt nem csak a benzinköltségre gondolunk, hanem az egyéb kiadásokra, mint például kötelező biztosítás, súlyadó, szerviz, ha elromlik szerelőhöz kell vinni, stb. Gondolja át, hogy esetleg egy havi bérlettel jár jobban, vagy egy autó fenntartásával. Persze ez csak abban az esetben lehetséges, ha az Ön életviteléhez nem nélkülözhetetlen egy autó.

 

Hitelek

  • Adósságrendező hitel: Nézze át, milyen hitelei vannak, mert ezek költségeinek csökkentésére is van megoldás. Ha sok kis hitele van, és azokat szeretné egy hitellé alakítani, és ezzel a kiadásait is csökkenteni, akkor Önnek az adósságrendező hitelre van szüksége.
  • Hitelkiváltás: Ha Önnek egy kedvezőtlen régi hitele van, és azt szeretné egy kedvezőbbre kiváltani, és ezzel törlesztőrészletét csökkenteni a jövőben, akkor Önnek a hitelkiváltásra van szüksége. Ha a feltételeknek megfelel, a hitelkiváltó hitel mellé szabadon felhasználható részt is igényelhet, amit, mint a neve is mutatja, szabadon elkölthet. Ezt azért érdemes igényelni, mert esetleg más adósságait is rendezheti belőle, ha vannak.

Ha bármely megoldással rendezi hiteleit, havonta ezzel sokat spórolhat. Akár 40-50 ezer forintot is, amely közelebb viszi önt álmai megvalósításához.


hirdetés

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...