Vajon mivel jár egy bankszámla lezárása?

  2017. április 26.

Manapság majdnem minden ember rendelkezik bankszámlával. A bankszámla megkönnyítheti életét. Például a csoportos beszedési megbízás segítségével, nem kell törődnie a befizetések határidejével, mert automatikusan levonják azokat, illetve a Postán sem kell órákat eltöltenie. Ha rendelkezik bankkártyával még könnyebb lehet az élete. Az üzletekben akár egy érintéssel fizethet vele a Simple alkalmazás segítségével, illetve akár otthonról, internet segítségével intézheti befizetéseit is, rengeteg időt spórolva ezzel. Előfordulhat, hogy nincs megelégedve bankjával, esetleg túl drágák a szolgáltatások, költségek, vagy más okból, de bankot kell váltania. Mint ahogy azt már egy előző cikkünkben is írtuk, a bankszámlanyitás nagyon egyszerű művelet. De vajon mivel jár egy bankszámla lezárása?

 

Bankszámla lezárása

A bankszámla lezárásához, mindenképpen személyesen be kell mennie a pénzintézetbe. A várakozási időn felül, 30-60 percig tarthat, attól függően, hogy mennyi banki szolgáltatást vett igénybe.

Ha bankkártyával is rendelkezik, a számla lezárása előtti napokban, ne használja azt fizetésre, mert vásárláskor először csak beterheli a bank a vásárlás összegét, és majd később kerül lekönyvelésre. Ez akár több napba is beletelhet, és sajnos, ha függőben van a könyvelés, a számlát nem tudja a bank lezárni. Ha már a bankkártya és/vagy hitelkártya éves díját esetleg levonták, akkor az időarányosan járó összegen felüli részt a bankszámla lezárásakor visszakapja.

Egy kisebb összeget nem árt a számlán tartani, hogy abból az esetleges havi bankköltségeket le tudják vonni, illetve zárási költségként felmerülhetnek egyéb tranzakciós díjak. Nagyobb összeget nem érdemes a számlán tartani, mert annak felvétele, vagy elutalása szintén plusz költségekkel járhat.

 


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...