Vajon mivel jár egy bankszámla lezárása?

  2017. április 26.

Manapság majdnem minden ember rendelkezik bankszámlával. A bankszámla megkönnyítheti életét. Például a csoportos beszedési megbízás segítségével, nem kell törődnie a befizetések határidejével, mert automatikusan levonják azokat, illetve a Postán sem kell órákat eltöltenie. Ha rendelkezik bankkártyával még könnyebb lehet az élete. Az üzletekben akár egy érintéssel fizethet vele, illetve akár otthonról, internet segítségével intézheti befizetéseit is, rengeteg időt spórolva ezzel.

Előfordulhat, hogy nincs megelégedve bankjával, esetleg túl drágák a szolgáltatások, költségek, vagy más okból, de bankot kell váltania. Mint ahogy azt már egy előző cikkünkben is írtuk, a bankszámlanyitás nagyon egyszerű művelet.

 

Most nézzük meg, mivel jár egy bankszámla lezárása!

A bankszámla lezárásához, mindenképpen személyesen be kell mennie a pénzintézetbe. A várakozási időn felül, 30-60 percig tarthat, attól függően, hogy mennyi banki szolgáltatást vett igénybe.

Ha bankkártyával is rendelkezik, a számla lezárása előtti napokban, ne használja azt fizetésre, mert vásárláskor először csak beterheli a bank a vásárlás összegét, és majd később kerül lekönyvelésre. Ez akár több napba is beletelhet, és sajnos, ha függőben van a könyvelés, a számlát nem tudja a bank lezárni. Ha már a bankkártya és/vagy hitelkártya éves díját esetleg levonták, akkor az időarányosan járó összegen felüli részt a bankszámla lezárásakor visszakapja.

Egy kisebb összeget nem árt a számlán tartani, hogy abból az esetleges havi bankköltségeket le tudják vonni, illetve zárási költségként felmerülhetnek egyéb tranzakciós díjak. Nagyobb összeget nem érdemes a számlán tartani, mert annak felvétele, vagy elutalása szintén plusz költségekkel járhat.

 

 

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...