Milyen hitelmulasztási adatokat tart nyilván a KHR?

  2021. július 28.

Aki hitelt vesz fel, felkerül a KHR listára. A KHR elnevezés a Központi Hitelinformációs Rendszer rövidítése. KHR egy adatbázis, mely a magánszemélyek hitelszerződés-adatait tartalmazza. A szerződésadatok nyilvántartásának célja, hogy ha valaki hitelt szeretne felvenni, akkor a bank megbízható forrásból pontosan meg tudja határozni az ügyfél eladósodottsági szintjét, és felelős döntést tudjon hozni a hitelbírálat során. A KHR-ben tárolt adatok folyamatosan frissülnek, az információkat valamennyi hitelintézet havi rendszerességgel aktualizálja. A KHR az általános hitelszerződési adatokon túl, hitelmulasztási adatokat is tartalmaz.


Milyen hitelmulasztási adatokat tart nyilván a KHR?

  • Mulasztás összege és devizaneme (a mulasztás összege alapesetben a hátralékos összeggel egyezik, de a hitelszerződés ügyfélnek felróható okból történő felmondása esetén a teljes követelés összegével azonos – beleértve a meg nem fizetett kamatokat, díjakat)
  • Mulasztás bekövetkeztének dátuma
  • Mulasztás megszűnésének dátuma
  • Mulasztás megszűnésének módja (lehetőségek: az ügyfél rendezte, más személy rendezte, szerződésmódosítással rendeződött, fedezet igénybevételével rendeződött, új hitelszerződéssel rendeződött, megegyezéssel megszűnt, veszteségleírás történt)
  • Mulasztás rögzítéséhez kapcsolódó megjegyzés
  • Mulasztás megszűnéséhez kapcsolódó megjegyzés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...