Milyen feltételekkel juthat adósságrendező hitelhez?

  2021. július 26.

Az adósságrendező hitel lényege, hogy segítségével összevonhatja több hitelét egy csökkentett havi törlesztőrészletű kölcsönné. Ezzel a lépéssel, akár több tízezer forintot is megspórolhat havonta. Az adósságrendező hitelt csak azok az ügyfelek igényelhetik, akik rendszeresen fizetik a számlákat, nincsen tartozásuk, sem elmaradásuk. Az adósságrendező hitel igényléséhez a bank az összes kiváltandó hitelen megvizsgálja a hitelmúltat. Az adósságrendező hitel igénylési feltételei pénzintézetenként eltérhetnek egymástól. Mutatjuk, hogy milyen feltételekkel juthat adósságrendező hitelhez.

 

Milyen feltételekkel juthat adósságrendező hitelhez?

  • Életkor: 18 éves kor alatt semmilyen hitel nem igényelhető. Az adósságrendező hitel felvételéhez szükséges élekor hitelintézetenként eltérhet. Vannak bankok, amelyek például csak 21 éves kor felett adnak hitelt. Érdemes érdeklődni a felső korhatárról is. Sok pénzintézetnél 65 éves kor felett már nem adnak adósságrendező hitelt, viszont a felső korhatár is pénzintézetenként változó lehet.
  • Jövedelem: Az adósságrendező hitel felvételéhez rendszeresen igazolható havi jövedelemre van szükség. Hogy ennek pontosan mekkorának kell lennie az hitelintézetenként különböző lehet.
  • Lakcím: Állandó magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie a hitelfelvevőnek.
  • Munkaviszony: Adósságrendező hitel felvételénél alapkövetelmény a legalább 3 hónapja fennálló munkaviszony. Egyes pénzügyi intézményeknél ennél még szigorúbb feltételek vannak, így bizonyos helyeken akár féléves rendszeres és bejelentett munkahelyet követelnek, sőt nagyobb összegek esetén, akár még a munkáltató helyzetét is megvizsgálhatják.
  • Bankszámla: Amennyiben nem rendelkezik saját névre szóló bankszámlával, nyithat egy újat. Sok esetben a bank kötelezi erre ügyfeleit.
  • KHR státusz: A bankok nagy része nem vált ki olyan hitelt, amelyet valaki rosszul fizetett, hátralékot halmozott fel, és esetleg még negatív jelzőt is kapott a KHR listán.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...