Milyen élethelyzetben érdemes személyi kölcsönt felvenni?

  2021. július 01.

Egy személyi kölcsön igénylése többféle élethelyzetben hasznára lehet. Gyorskölcsön, mely szabad felhasználású. Milyen élethelyzetben érdemes személyi kölcsönt felvenni? Igazából ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Kiváló megoldás, ha átmeneti pénzzavarba kerül, vagy ha egyszeri, nagyobb összegű vásárlás válik szükségessé.

 

Egy személyi kölcsön segíthet például, ha elromlik egy nélkülözhetetlen otthoni gép (mosógép, hűtő, kazán, stb.), hasznos lehet a gyermekek beiskolázásához is. Felhasználhatja egy tanfolyam elvégzéséhez, amellyel új álláshoz juthat, amivel esetleg a jövőben több pénzt kereshet. Ezt hosszú távú befektetésnek is tekintheti. Jól jöhet egy kis pénzügyi segítség akkor is, ha tönkremegy egy munkájához nélkülözhetetlen eszköz (autó, számítógép, telefon, laptop, tablet, stb.). Egy hirtelen jött betegség esetén költheti a személyi kölcsönt drága gyógykezelésre vagy a gyógyászati segédeszközre, stb.

 


hirdetés

A személyi kölcsön pár száz ezer forinttól, 10 millió forintig igényelhető. Tényleg nagyon gyors pénzügyi segítség, mert ha saját számlavezető bankjánál igényli, és megfelel a személyi kölcsön igénylési feltételeinek, akár pár óra alatt számláján lehet a pénz. Ha más banknál szeretné felvenni a hitel, általában 3-4 napot vesz igénybe a személyi kölcsön átfutási ideje.

 

Mivel nagyon könnyű hozzájutni a hitelhez, hogy a bank megakadályozza a hitelfelvevők eladósodását, szabályozza a törlesztőrészlet terhelhetőségét. A JTM szabály szerint fedezetlen személyi kölcsön esetében, amennyiben a hitelfelvevők igazolt havi nettó jövedelme 500.000 Ft alatt van, akkor az esetlegesen már meglévő és az új hitel együttes törlesztőrészlete nem lehet több az igazolt jövedelem 50%-ánál, 500.000 Ft-ot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-ánál. A jövedelmek és az adósságterhek több adóstárs esetében összevontan kezelendők.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...