Milyen bérlői szerződésszegés miatt mondható fel a bérleti szerződés?

  2021. május 13.

Egy ingatlan bérbeadásakor fontos, hogy legyen írásos bérleti szerződés, amely védi a bérlőt, és a bérbeadót is. Még nagyobb biztonságot ad, ha a lakásbérleti szerződés közjegyzői okiratba van foglalva. Előfordulhat azonban, hogy fel kell mondani a bérleti szerződést, aminek több oka is lehet. Ezt megteheti a bérlő, és a bérbeadó is, de mindenképpen írásban kell történnie. A felmondás lehet rendes felmondás és azonnali hatályú felmondás. A bérbeadó a szerződést csak akkor mondhatja fel, ha a törvényben meghatározott felmondási okok valamelyike fennáll, illetve megilleti a bérbeadót a felmondás joga, ha a bérlő részére megfelelő és beköltözhető cserelakást ajánl fel. De milyen bérlői szerződésszegés miatt mondható fel a bérleti szerződés? Mutatjuk!


Milyen bérlői szerződésszegés miatt mondható fel a bérleti szerződés?

  • A bérlő a lakbért a fizetésre megállapított időpontig nem fizeti meg.
  • A bérlő a szerződésben vállalt egyéb lényeges kötelezettségét nem teljesíti.
  • A bérlő, vagy a vele együtt lakó személyek a bérbeadóval, vagy a lakókkal szemben az együttélés követelményeivel ellentétes, magatartást tanúsítanak.
  • A bérlő, vagy a vele együtt lakó személyek az ingatlant, a közös használatra szolgáló helyiséget, illetőleg területet rongálják, vagy a rendeltetésükkel ellentétesen használják.

 

 


hirdetés

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...