Miért lehet népszerű a mobilfizetés?

  2021. augusztus 17.

A készpénzhasználat napjainkban egyre inkább háttérbe kerül, szívesebben fizetünk bankkártyával, esetleg mobiltelefonnal. Sokan használják mobiltelefonjukat fizetésre. Nagyon népszerű, és praktikus fizetési módszer, hiszen a mobiltelefon állandóan nálunk van. Nem kell külön pénztárcát, bankkártyát magunkkal vinni.

 

A mobilfizetés gyors, egyszerű, kényelmes és biztonságos. Jóvoltából lerövidül a sorban állás ideje a boltok kasszái vagy a jegypénztárak előtt, kevésbé kell féltenünk értékeinket és személyes adatainkat, és csupán pár másodpercet vesz igénybe, ez a módszer sokkal gyorsabb, mint a hagyományos fizetés.

A mobiltelefonos fizetéshez szükséges, hogy a telefonban legyen NFC chip. Ez teszi lehetővé, hogy a két eszköz adatokat cserélhessen egymással. A mobilfizetéshez elengedhetetlen még valamilyen mobiltárca alkalmazás, amin keresztül a tranzakciók lebonyolíthatóak.

 

Minden olyan helyen fizethet mobillal, ahol van egyérintéses fizetést támogató terminál. Az alkalmazások több kártyát is képesek kezelni, illetve egy kártyát több mobiltelefonon is digitalizálhat. A mobilfizetéshez nem szükséges internetkapcsolat. A fizetéshez használt mobilalkalmazások meghatározott számú egyedi azonosítót (tokent) tárolnak.

A mobiltelefonnal történő fizetés nagyon egyszerű. A mobilon fel kell oldani a képernyőzárat, és máris lehet érinteni a telefont, ugyanúgy, ahogy a bankkártyát. A mobilfizetés ugyanolyan biztonságos, mint a bankkártya használata.


hirdetés

A mobilfizetésnek több fajtája van. Fizethetünk okostelefonra letöltött alkalmazással, a QR-kód lefényképezésével, egyenlegünk vagy számlánk terhére, interneten keresztül vagy mobiltelefonunkkal bankszámlánk terhére.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...