Miért hallgassa meg több bank ajánlatát személyi kölcsön igénylésekor?

  2021. szeptember 16.

Személyi kölcsönhöz könnyű hozzájutni, mert csak a jövedelmet vizsgálja meg tüzetesen a bank, illetve néhány dokumentum szükséges még a személyi kölcsön felvételéhez. Ingatlanfedezet nélkül igényelhető, a hitelösszeg szabadon felhasználható. A leggyakrabban igényelt hitelösszeg 100-500 ezer forint között mozog, viszont személyi kölcsönt 10 millió forintig igényelhet. Ez elég sok pénz, a kamatkülönbségek miatt, a visszafizetett összegben is jelentős eltérések mutatkozhatnak, így érdemes több bank ajánlatát is meghallgatni személyi kölcsön igénylésekor.

 

A bankok egyes ajánlatai között különbségek lehetnek. A legkedvezőbb konstrukciókhoz nagyon hasonló feltételekkel lehet hozzájutni. Viszont, amennyiben a legjobb ajánlatokat hasonlítja össze a legrosszabbakkal, akkor már jelentős eltérések mutatkoznak. Akár több száz ezer forint különbség is lehet a hitelek visszafizetése között.

Ne döntsön elhamarkodottan. Nem mindegy, hogy 100 ezer vagy 200 ezer forintot fizet havonta a banknak. Különböző extra szolgáltatások igénybevételekor további plusz kedvezményeket kaphat a hitelintézettől.

 

Mivel a legjobb ajánlatok között nincsenek komoly eltérések, felértékelődhetnek a kölcsönhöz kapcsolódó szolgáltatások. Általában elvárás a legjobb személyi kölcsön ajánlatoknál a számlanyitás az adott banknál. Az egyes bankszámlák költségei között azonban jelentős különbségek lehetnek. Az eltérő számlaköltségek miatt lehet, hogy jobban jár, ha nem a legolcsóbb hitelt választja.


hirdetés

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...