Miért éri meg hitelfedezeti életbiztosítást kötni?

  2022. június 01.

Tévhit, hogy a felvett jelzáloghitel mellé köthető hitelfedezeti életbiztosítás drága. Ezek a szolgáltatások reális díjakért cserébe anyagi védelmet biztosíthatnak az adósok számára. Sajnos muszáj arra is gondolni mi lesz, ha esetleg a szeretteinknek nem tudjuk megadni a közvetlen támogatást. Az ember hiányát nem tudja pótolni semmi, de legalább anyagi szempontból ne kerüljenek kellemetlen helyzetbe. Erre való a hitelfedezeti életbiztosítás. Utánajártunk, hogy miért éri meg hitelfedezeti életbiztosítást kötni.

 

A gondoskodás egyik formája az is, hogy biztonságba helyezi magát és családját egy hitelfedezeti életbiztosítással. Ez anyagi biztonságot jelent. Ha tragédia történik az adóssal, a család örökölni fogja a hiteltartozást. Ezt a terhet egy hitelfedezeti életbiztosítással leveheti a vállukról.

Sokan azért tartanak a hitelfedezeti életbiztosítástól, mert a felvett kölcsön törlesztésén túl, még egy plusz költséget jelent a biztosítási díj. Érdemes megnézni, hogy milyen szolgáltatást kap a befizetett összegért, és ez alapján dönteni.

 

Ha az a cél, hogy a védelem a felvett hitelösszeggel azonos maradjon a futamidő végéig, akkor egy kockázati életbiztosítást érdemes választani. Ez költségesebb megoldás. Azért biztonságos, mert ha történne Önnel valami a futamidő alatt, akkor a biztosító kifizeti az aktuális hiteltartozást, és a biztosítási összeg többi része a családé marad.

A másik és egyben olcsóbb megoldás a törlesztésvédelem. Ez egy csoportos életbiztosítás. A hátránya az, hogy a biztosítási védelem mindig csak az aktuális hiteltartozásra vonatkozik, vagyis a futamidő alatt folyamatosan csökken. Ez azt jelenti, hogy ha történik Önnel valami a futamidő alatt, akkor a biztosító az aktuális hiteltartozást fizeti ki. A biztosítási összeg éppen akkora, mint a hiteltartozás, vagyis a családnak nem marad ebből az összegből.


hirdetés

 

A kockázati életbiztosítás tehát valamivel drágább, mint a törlesztésvédelem, de többféle  szolgáltatást is nyújt. Mind a két biztosításnál elérhetők baleseti és a rokkantsági szolgáltatások is. A törlesztésvédelem esetében ez benne van a csomagban, míg a kockázati biztosítás esetében Önnek kell kiválasztania ezeket a kiegészítőket.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...