Miért éri meg egy áruháznak a 0%-os THM?

  2021. április 16.

 

Az áruhitellel egyre több nagy értékű terméket vásárolnak az emberek. Ezeket a kamatmentes hitelkonstrukciókat általában nagyobb üzletláncok, online áruházak hirdetik, egy-egy akció keretein belül. Nem érhetőek el egész évben, csak bizonyos időszakonként. De miért éri meg egy áruháznak a 0%-os THM?

 

Ezek az akciók, azért érik meg az üzleteknek, mert csak bizonyos termékekre vonatkoznak, nem az egész árukészletre. Tehát például olyanokra, amitől a bolt szeretne megszabadulni, valamilyen oknál fogva. Esetleg jön egy újabb verzió, egy modernebb változat, így valószínű, hogy a régebbi típus nehezebben fogyna az új megjelenése után.


hirdetés

A másik legfőbb ok, mikor 0%-os THM akciót hirdet egy áruház, az a forgalomnövelés. Esetleg még új a bolt, nem ismerik annyian, vagy valamiért csökkent a forgalom, egy-egy ilyen akcióval oda lehet csalogatni a vevőket.

 

Vevőként viszont nem feltétlenül kell azonnal bedőlni ezeknek az akcióknak, érdemes több helyen körülnézni, mert lehet, hogy máshol olcsóbban megtalálja ugyanazt az árut.

Azt is érdemes tudni, hogy előfordulhat, hogy a termék árába bele van kalkulálva a THM értéke is. A 0%-os hitelkamat pedig sajnos nem jelenti azt, hogy egyéb költségektől is mentes az ajánlat (számlavezetési díjra, az egyszeri kezelési költségre, stb.).

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...