Mi a Revolut, hogyan működik?

  2020. március 09.

A Revolut egy FinTech (Financial Technology) cég az Egyesült Királyságban alakult, hazánkban 2018-ban indult el. A szolgáltatás egy olyan alkalmazás, amelyet folyószámlaként vagy elektronikus pénztárcaként is lehet használni. A Revolut versenyezni próbál a hagyományos bankokkal, a különböző magas banki díjak megszüntetése vagy csökkentése által, beleértve a valutaárfolyamok közti átváltást is. Cikkünkből bővebben megtudhatja, hogy mi a Revolut, hogyan működik?

 


hirdetés

Mi a Revolut, hogyan működik?

Pénzügyi szolgáltatások

A Revolut rendszerben a bankközi kamatlábat használva válthat valutát. Ez az a kamatláb, amellyel a bankok egymás között cserélik a pénzt. Ha külföldön fizet a Revolut kártyával, akkor a kártyán levő pénz automatikusan át lesz váltva a helyi pénznemre, ugyanezen az árfolyamon.

A Revolut szolgáltatásban jelenleg 150 különböző pénznemben lehet a kártya által fizetni vagy készpénzt felvenni. A 0,5%-os díjat is csak akkor számítják fel, ha HUF 1,850,000 fölé megy az adott hónapban. A hétvégékre és egyes pénznemekre fix százalékos felárak léphetnek érvénybe.

Az adott ország pénznemében tud kivenni készpénzt az ATM-ekből anélkül, hogy ezért kamatot fizetne. Havi HUF 75,000 alatt ingyenes a külföldi készpénzfelvétel bankautomatákból. Ha HUF 75,000 fölé megy, 2%-os díjat számítanak.

 

A Revolute számla

Pár perc alatt létrehozhat egy saját Revolut számlát. Sokak örömére magyar nyelven is elérhető. Háromféle számla közül lehet választani. Választhatja a Standard szolgáltatást, ami a Revolut minden fontos előnyét tartalmazza teljesen ingyenesen, illetve a Premium vagy a Metal havidíjas számlákat is, amelyeknek további előnyeik vannak.

 

A Revolute kártya

A Revolutnál többfajta kártya létezik. A Revolute kártyái betéti kártyák, így hitel nem vehető fel rájuk. Amennyiben probléma merülne fel, a kártyát egyetlen kattintással blokkolhatja, vagy korlátozhatja, hogy mennyi pénz legyen levehető róla. Ha elhagyja kártyáját, fagyassza be az appban, és a Revolute küld Önnek egy újat. Ha később megtalálja a régi kártyát, az appban feloldhatja a befagyasztását. Biztonsági funkcióként működik, ha bekapcsolja a helyalapú biztonságot. Ez annyit jelent, hogy ha a kártyát nem ott használják, ahol Ön van, értesítést kap róla, és automatikusan megakadályoz a rendszer minden tranzakciót.

 

A Revolute kártya típusai:

  • Virtuális kártya: A virtuális kártyával online lehet fizetni. Ezt használhatja például különböző ecommerce oldalakon vagy az olyan szolgáltatások esetében, mint a Booking, a Spotify vagy az Uber. A virtuális kártya előnye, hogy nem veszítheti el és nem tudják ellopni. A Standard csomagban az első virtuális kártya ingyenes, viszont, a többiért 6 eurót kell fizetni.
  • Egyszer használatos virtuális kártya: A Premium és Metal felhasználók korlátlan számú egyszer használható virtuális kártyát is létre tudnak hozni. Használat után a kártya az adataival együtt megsemmisül, majd új jön létre. Ennek előnye, hogy nagyon biztonságos, mert egy kártyát csak egyszer lehet használni, így lehetetlen visszaélni vele.
  • Fizikai kártya: A fizikai kártya több előnnyel jár, mint a virtuális. Ha a világ különböző pontjain vásárol vagy pénzt vesz ki az egyenlegéről, akkor szükséges egy fizikai kártya. Ez ingyenes, viszont a Standard számla esetében fizetni kell a szállítást. A Financer.com-on keresztül létrehozott fiókok ingyenes szállítást kapnak.

 

A Revolut rendszer további előnyei:

  • Biztosítás is köthető a Revolut rendszerben, akár már napi £1,00 ellenében is. A biztosítást a Revolut Travel Ltd. szolgáltatja.
  • Pontosan láthatja, hogy mire költötte el pénzét. Akár kategóriákra bontott havi költségvetést is beállíthat.
  • Minden kártyás fizetés összegét egész számra kerekíti a rendszer, az így képződő különbséget pedig félreteszik Önnek.
  • A vásárlásról szóló értesítést a vásárlás pillanatában elküldik, mielőtt még kézhez kapná a nyugtát.
  • Ismétlődő fizetéseket is beállíthat, ha van olyan tétel, amit rendszeresen fizet.
  • Egyetlen gombnyomással hozzáférhet a kriptodevizákhoz, közvetlenül átválthatja pénzét bitcoinra, ethereumra, bitcoin cashre és XRP-re.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...