Mi a hátránya, ha egy lakáshitelt hosszabb futamidővel vesz fel?

  2021. szeptember 16.

A magasabb ingatlanárak miatt, a lakásvásárlóknak nagyobb összegű lakáshitelt kell felvenniük. Ennek következménye pedig az, hogy a lakáshitelek futamideje is hosszabb lesz. A futamidő kitolásával a havi törlesztőrészletet próbálják lenyomni, egyrészt, hogy ne terhelje meg túlságosan a családi kasszát, másrészt pedig azért, mert az igazolt jövedelem alapján nem kapnák meg a kölcsönt a hiteligénylők. Mi a hátránya, ha egy lakáshitel hosszabb futamidővel vesz fel?

 

Mi a hátránya, ha egy lakáshitelt hosszabb futamidővel vesz fel?

  • Mivel magasabb a hitelösszeg, nő a hitel kamata.
  • A hosszabb futamidő következménye, hogy tovább kell kamatot fizetnie a hitelfelvevőnek.
  • Ha a hosszabb futamidővel együtt a kamatfixálás idejét is meghosszabbítják, akkor magasabb lesz a hitel kamata.

 

A lakáshitelek összehasonlítására kiváló megoldás a Hitelmax lakáshitel kalkulátora, ha nincs ideje végigjárnia a bankokat. Amellett, hogy egy reális összképet kap a lakáshitel ajánlatokról, rengeteg időt is spórolhat, mert ezáltal, csak a választott bankhoz kell bemennie. A kalkulátor használata nagyon gyors, egyszerű, és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Be kell írnia a kért adatokat, majd ez alapján a kalkulátor kilistázza azokat a hitelintézeteket, amelyeknél Önnek esélye lehet a hitelfelvételre. Ezt követően Önnek csak ki kell választania a legszimpatikusabbat.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...