Mekkora összegű napi limitet érdemes beállítani a bankkártyán?

  2021. május 05.

A bankkártyát a legtöbbet vásárlásra használjuk. Hogy a napi tranzakciók száma és összege korlátozva legyen érdemes napi limitet beállítani a bankkártyán. Ez azért is hasznos, mert ha esetleg illetéktelenek kezébe kerül bankkártyánk, csak a limit határáig tudják használni a kártyát. Mekkora összegű napi limitet érdemes beállítani a bankkártyán? Ez egy kényes kérdés, érdemes alaposan átgondolni.

 

Az sem jó, ha túl magas a napi limit, de az sem, ha túl alacsony. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is. Jól át kell gondolnunk, pénzhasználati szokásainkhoz alakítani, illetve családtagjainkkal egyeztetni. Kalkulálja ki, hogy mennyi lehet az a pénzösszeg, amit naponta elkölt. Érdemes ennél azért magasabb napi limitet beállítani, mert, ha esetleg egy nagyobb összegű dolgot szeretne vásárolni, nem fog sikerülni.

A legtöbb banknál mi magunk is meg tudjuk változtatni a napi limitet telebankon, internetbankon keresztül, akár mobiltelefonunkról is. Sőt még időkorlátot is tudunk rendelni hozzá, így csak a meghatározott ideig lesz magasabb napi limitünk. Ezt érdemes átgondolni, mert általában ez egy fizetős szolgáltatás, és ha gyakran változtatjuk, akár több ezer forintba is kerülhet havonta.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...