Késlekednek a bankok a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekkel

  2017. augusztus 24.

A Magyar Nemzeti Banknál pályázhatnak a bankok, hogy elnyerjék a fogyasztóbarát lakáshitel minősítést. Napjainkban a lakáshitel kamatok igen alacsonyak, de, hogy még vonzóbbá tegyék a lakáshiteleket, az MNB nagy változásokat ígér, hogy még többen jussanak otthonhoz. A hazai pénzintézetek az MNB-hez nyújthatják be pályázataikat, melynek lényege, hogy a hitelek feltételei átláthatóbbak legyenek, az ügyfelek könnyebben össze tudják azokat hasonlítani, és ezzel tudatosabbá váljon a hitelfelvétel. A gond csak az, hogy késlekednek a bankok a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekkel. A piacon most is számos kedvező lakáshitellel lehet találkozni, és a tervek szerint az új fogyasztóbarát lakáshitelek is lassan felkerülnek a bankok hitelkonstrukciói közé.

 

Ez a bankokat is némi versengésre ösztönzi, mert nyilván valóan az emberek ott vesznek majd fel hitelt, ahol a legkedvezőbbek a feltételek. Az új Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel legfőbb jellemzője, hogy olcsó, és könnyebben felvehető, mint az eddigi lakáshitelek, illetve lehetőséget biztosít majd arra is, hogy a már felvett kedvezőtlen konstrukciójú jelzálog alapú hiteleket ki tudják majd váltani az ügyfelek.


hirdetés

 

Napjainkban csak néhány bank rendelkezik a beígért minősített lakáshitellel. Szakértők szerint a hitelintézetek egyelőre még csak figyelik a fogyasztóbarát hitel fogadtatását, hogy majd az alapján jelenjenek meg a saját versenyképes ajánlatukkal.

 

Mivel egyre több tájékoztató anyag jelenik meg a fogyasztóbarát lakáshitellel kapcsolatban, a leendő ügyfelek is nagyon várják, hogy minél több bank előrukkoljon ajánlatával, hogy kiválasszák a számukra legmegfelelőbb hitelkonstrukciót.

Az MNB 15 nap alatt bírálja el a beadott pályázatokat. Előfordulhat, hogy a pénzintézetek első körben nem tudnak megfelelni minden követelménynek, ezért is tart még elbírálásuk. Valószínűleg ősztől már több, kedvező konstrukciójú fogyasztóbarát lakáshitel lesz a piacon.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...