Ingyenes lehet a havi összes készpénzfelvétel, ha jól választ bankot!

  2022. június 24.

Azt mindenki tudja, hogy havonta két alkalommal ingyenesen juthat készpénzhez ATM-ből. A készpénzfelvételt illetően vannak olyan részletek, amelyekkel már kevesebben vannak tisztában. Nem tudják, hogy vannak olyan esetek, amikor olcsóbb lehet, ha nem él az állam által biztosított lehetőséggel. Ingyenes lehet a havi összes készpénzfelvétel, ha jól választ bankot.

 

Az állam által biztosított ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget minden magyarországi banknak biztosítania kell. Havonta 2 két alkalommal, az összesen legfeljebb 150 ezer forint összegű készpénzt bármelyik hazai pénzintézet forint ATM-jéből felveheti. Ez azért fontos, mert körülbelül 5 ezer ATM működik Magyarországon. Egyes bankok több százat üzemeltetnek, míg más banknak alig van néhány automatája. Azzal, ha bármelyik pénzintézet készülékét használhatja, az esélyek kiegyenlítődnek. Nagyon szuper lehetőség az állam által biztosított ingyenes készpénzfelvétel, viszont első sorban azt kell átgondolni, hogy kihasználja-e azt.

Nem mindenki él ezzel a lehetőséggel, sokszor azért, mert nincs tisztában minden feltétellel. Az egyik ilyen lényeges feltétel, hogy kizárólag arra a számlára vonatkozik a lehetőség, amelyikre ezt megigényelte a tulajdonos.

Az sem tudja mindenki, hogy az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség nem a bankkártyához kapcsolódik, hanem a számlához, ezért, ha egy számlát többen használnak, akkor ők együttesen juthatnak hozzá díjmentesen 150 ezer forinthoz havonta.

 

Meglepő lehet, de nem biztos, hogy érdemes kérni az ingyenes készpénzfelvételt, ugyanis a bankoknak akár jobb ajánlatuk is lehet. Fontos, hogy a kedvező feltételek a saját ATM-ekre vonatkoznak. Ha kevesli a havi 150 ezer forint készpénzt, akkor érdemes utánanézni, hogy milyen lehetőségek vannak, mert komoly összegeket spórolhat meg.

Van olyan bank, ahol, ha lemond az állam által biztosított ingyenes készpénzfelvételről, akkor havi egy alkalommal ingyen juthatsz pénzhez bármelyik ATM-ből. Bár összeghatár nincs, a lehetőség nyilván nem korlátlan, a felvehető összeg függ az adott automata töltöttségétől és beállításától, viszont 150 ezer forintnál ez jellemzően több szokott lenni.

Más pénzintézetnél, ha kéri a jogszabályban előírt két ingyenes készpénzfelvételt, a bank további 2 felvételt tesz ingyenessé bármely ATM-ből. Ám, ha nem tart erre igényt, akkor az első 4 ATM-ből történő készpénzfelvétel ingyenes.


hirdetés

Olyan bank is létezik, ahol különböző ATM csomagok közül választhat viszonylag kedvező áron. Az ára attól függ, hogy havonta hány alkalommal venne fel ingyenesen készpénzt.

Van olyan pénzintézet, amelynek számlavezetési díjában havi 4 darab ingyenes készpénzfelvétel van benne, ráadásul bármelyik hazai bank automatájából.

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...