Ingatlan árának meghatározása

  2021. május 05.

Ha el szeretné adni lakását, és nem szeretne ingatlanost bevonni, akkor mindenképpen érdemes arról előre tájékozódni, hogy a környéken milyen áron kelnek el az ingatlanok. Ezt a legkönnyebben úgy tudja megnézni, hogy felmegy az ingatlanos oldalakra és onnan tájékozódik a hasonló eladó lakásokról. Fontos, hogy házról, vagy lakásról van-e szó; ha lakásról az hányadik emeleten van; felújított-e, vagy újépítésű; van-e erkély; milyen típusú (panel, tégla), stb.

 

Viszont az ingyenes ingatlan hirdetési oldalakon levő árak, nem minden esetben reálisak, mert sokszor általánosítanak, így félrevezethetőek lehetnek. Ha teheti, kérje ingatlanos segítségét abban, hogy az eladni kívánt lakás, mennyit érhet. Az ingatlanos biztosan tudja, hogy az ingatlan közvetlen környezetében levő hasonló lakásokat mennyiért adták el az utóbbi időben, így reális árat tud mondani. Ez esetben azt is figyelembe kell venni, hogy az ingatlanosnak jutalékot kell fizetni a vételárból.

Egy ingatlan eladásnál fontos szempont az idő, és a pénz. El kell döntenie, hogy melyik a fontosabb, hiszen ha a pénz, akkor türelmesnek kell lennie, ki kell várnia a megfelelő vevőt, de ha sürgős az ingatlan értékesítése, akkor érdemes kicsit lejjebb vinni az árat, de nem túlságosan.


hirdetés

 

 

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...