Igényelhet-e személyi kölcsönt bankszámla nélkül?

  2021. június 23.

Személyi kölcsönhöz viszonylag könnyű hozzájutni. De vajon igényelhet-e személyi kölcsönt bankszámla nélkül? A személyi kölcsön jövedelem alapú, szabadon felhasználható, ingatlanfedezet nélkül igényelhető. Kevés banknál van lehetőség személyi kölcsönt felvenni bankszámla nélkül. Szerencsére azért akad olyan hitelintézet is, ahol lehetséges személyi kölcsönt felvenni, akkor is, ha munkabérét készpénzben kapja. Azok a pénzintézetek, amelyek bankszámlakivonat nélkül is hiteleznek, nem számlára kérik a törlesztőrészletek utalását, hanem sárga csekken. Az is előfordulhat, hogy az üzletkötő, akivel intézte a hitelügyletet, személyesen fog Önhöz kimenni minden fizetési időszakban.

 


hirdetés

Amelyik hitelintézet alapkritériumai megengedik a készpénzben érkező alkalmazotti jövedelmet, ott általában előző évi NAV jövedelem igazolást is kérnek a munkáltatói igazolás mellé. Csak akkora hitelt vegyen fel, amekkorát biztosan vissza tud fizetni, és belefér havi kiadásaiba. A JTM szabály szerint fedezetlen személyi kölcsön esetében, amennyiben a hitelfelvevők igazolt havi nettó jövedelme 500.000 Ft alatt van, akkor az esetlegesen már meglévő és az új hitel együttes törlesztőrészlete nem lehet több az igazolt jövedelem 50%-ánál, 500.000 Ft-ot meghaladó jövedelem esetén pedig a 60%-ánál. A jövedelmek és az adósságterhek több adóstárs esetében összevontan kezelendők.

Ha bankszámlanyitás nélkül igényel személyi kölcsönt, eleshet azoktól a kedvezményektől, amelyek a számlanyitáshoz kapcsolódnak, mert általában elvárás a jövedelemérkeztetés, és az aktív bankszámlahasználat. Egy ilyen kedvezménnyel a futamidő végéig több tízezer forintot is spórolhatna.

 

 

 

Hitelkalkulátor

Hasonlítsd össze több bank ajánlatait!

Hitelösszeg:
Futamidő:

A hitelmax.hu a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie-kat) alkalmaz melyek a számítógépén tárolódnak, az adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről, melyeket a honlap használatával Ön elfogad és tudomásul vesz. Részletek...